Y asi pasan los dias… QUIZAS… QUIZAS – Aplauze și chemări la rampă vizibil copleșitoare pentru Gabriela Muñoz

0
117

Gabriela Muñoz „Poate…Poate” – Performanța Gabrielei Muñoz – O doză de râs – Cum trecem peste aspectele mai neplăcute printr-un râs sănătos – Aplauze pline de căldură pentru señorita Muñoz – One Man Show spectaculos!

O dramă surmontată printr-o doză de râs

Am râs mult la „Poate… Poate…”, s-a râs și mai mult în sală, dar ideea piesei este tristă. Protagonista spectacolului, Greta, trăiește zilnic o dramă, cea a unei fete singure, supraponderale. Ea se gândește cu dor la întâlnirea iubirii și consideră că greutatea e problema. În fiecare zi, se pregătește pentru ritualul căsătoriei și tânjește după adevărata dragoste Repetă, la propriu, scenele din timpul nunții și momentele de după, zi de zi.

Interpretarea este hilară aproape în totalitate. Elementele care stârnesc râsul sunt, în primul rând, mimica, gestul, aspectul și masca personajului. În al doilea rând se folosesc elemente banale în scene amuzante, cu sensuri deturnate. Hârtia igienică este folosită drept „covor roșu” sau tortul cu frișcă este mâncat din ce în ce mai repede. De fiecare dată, personajul interacționează cu spectatorii. De exemplu, îi întreabă dacă s-a murdărit de tort. Râsete! 🙂

Zelul cu care face alergare în jurul mesei și ridică tortul în locul unei gantere stârnește hohote din nou. Totul în speranța că va slăbi pentru a deveni atrăgătoare pentru acel posibil iubit mult visat. Iar, felul în care acoperă cu hârtie igienică fața frumoasă a domnișoarei de onoare, pentru a nu o eclipsa, aduce audiența în delir. La un moment dat, nu a mai fost un one man show, ci protagonista a coborât de pe scenă în sală pentru a-și alege parteneri dintre spectatori.

Gabriela Muñoz

Gabriela Muñoz Gabriela Muñoz & Co – aplaudată minute în șir

În mijlocul audienței au fost cascade de râs, mai ales când interacțiunea cu publicul s-a concretizat prin alegerea viitoarelor personaje, care au improvizat cu haz și s-au mulat pe dorințele Gretei (mirele, domnișoara de onoare și preotul). Deja „poate” a devenit realizabil, dar nu pentru mult timp. Stima de sine scăzută, cauzată de o proastă părere despre aspectul său exterior, o împiedică să fie ea însăși, să se simtă frumoasă, dorită, iubită.

Tăcerea și tristețea i-au întunecat chipul, dar nu-i nimic, nu-i așa, mâine este o altă zi, un nou început. Poate, așteptarea ia sfârșit… Mâine are o șansă nouă. Poate, poate, „alesul” va veni, nu-i totul pierdut,  speranța există. Nici noi, spectatorii nu ne-am mâhnit pentru mult timp pentru finalul dezolant. Ne-a înviorat interpretarea artistei Gabriela Muñoz din Mexic, iar zgomotul răsunător al aplauzelor și uralelor au răsplătit tot spectacolul.

Gabriela Muñoz este și regizorul spectacolului, iar Valentina Muñoz a asigurat decorul și costumele. Aplauze și chemări la rampă, zâmbete, râset, interacțiune, feedback sunt doar câteva GESTURI prin care noi, târgoviștenii spectatori ne-am putut exprima recunoștința pentru prestația scenică dezinvoltă și fără cusur. Iar ele au fost primite cu o plăcere vizibilă și GESTURI de gratitudine. Muchas gracias señorita, hasta la proxima! Felicidades!

Comentarii din Foare.R…

Gabriela Muñoz

Later edit:
„Spectacolul s-a pliat foarte bine pe tema din acest an a Babel-ului, GESTUL. Încetul cu încetul, actrița cucerește sala. Jocul ei, improvizația, umorul, interacțiunea cu publicul, ironia, dar mai ales autoironia, au pus stăpânire pe un public care s-a lăsat condus de aceasta într-o poveste în care comedia, tragedia sau drama, erau cuprinse cu o multitudine de fațete. Recitalul actoricesc a fost remarcabil. Așteptările noastre s-au împlinit într-un spectacol cuceritor. Mulțumim Gabriela Muñoz!” (Horațiu Mihaiu în „Foaie.R”, nr. 3)
Am întâlnit-o pe Gabriela în sală, ca spectator, în așteptarea unei alte piese și a avut drăgălășenia să nu-mi refuze o fotografie. Mulțumiri încă o dată, sper să ne mai revedem la Babel sau la vreun alt festival sau, de ce nu, online.

Te invit să citești și despre piesa „Carmen”.

Mihaela Mușetescu