Educație prin artă: ”Clasa”, spectacol de teatru social pentru adolescenţi

0
510

Teatrul ExcelsiorTeatrul Excelsior prezintă, în cadrul programului său de reprezentare culturală şi implicare socială “Tu poţi alege!”, turneul spectacolului “Clasa”, în regia lui Mihai Răzuş, în liceele din Bucureşti şi din ţară, începând de marţi, informează un comunicat.

“Pentru a ajunge la publicul vizat şi a asigura un impact generalizat, spectacolul va ieşi din spaţiul fizic al teatrului şi va poposi lunar în liceele bucureştene, începând cu luna ianuarie. Marţi, show-ul ‘Clasa’ va fi găzduit de Colegiul Naţional ‘Sfântul Sava’. Teatrul Excelsior intenţionează, în viitor, să itinereze spectacolul şi în liceele din ţară”, se arată în comunicat.

“Clasa” este un spectacol jucat de adolescenţi pentru adolescenţi şi aduce în discuţie probleme specifice vârstei într-o abordare accesibilă. Spectacolula fost produs de Teatrul Excelsior împreună cu Asociaţia Artextract. El este primul proiect de teatru social prezentat în cadrul programului “Tu poţi alege!” şi a avut premiera în data de 14 decembrie 2014.

Teatrul Excelsior a demarat, în 2014, programul “Tu poţi alege!”. Cele două direcţii de acţiune pe care Excelsior şi le propune prin acest program sunt folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a culturii, prin activităţi culturale întreprinse chiar de copii, cunoscută şi ca educaţie non-formală, şi introducerea şi atragerea publicului tânăr spre teatru, şi mai specific, spre un teatru care să li se adreseze şi în care se recunosc, se mai arată în documentul citat.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here