Teatrul Național București anunță lansarea programului 9G

0
87

Teatrul Național „I.L.Caragiale” anunță lansarea, recent, a programului 9G („TNB pentru Noua Generație de Creatori de Teatru”), dedicat tinerilor creatori de teatru.

TEATRUProgramul 9G se adresează exclusiv tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil, cu vârsta până în 35 de ani, neangajați în instituții de spectacol.

El se va desfășura la Sala Mică care va deveni, în momentul încheierii șantierului de reconstrucție a teatrului, un spațiu destinat exclusiv tinerilor artiști. Producțiile care vor intra în repertoriul Naționalului vor face parte din Stagiunea Noii Generații la Teatrului Național București.

Regulamentul pe baza căruia se va desfășura acest program poate fi deja consultat pe site-ul Teatrului Național București (www.tnb.ro).

Programul se va derula sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava” care funcționează în cadrul Naționalului bucureștean și care este definit, conform statutului său, drept „o școală informală de perfecționare a artiștilor și tehnicienilor, platformă deschisă experimentului și investigației teatrale și interdisciplinare”.

În contextul lucrărilor de refuncționalizare ale Teatrului Național „I.L.Caragiale”, care se apropie de sfârșit și care vor transforma actuala instituție într-un complex cultural unic în felul lui, are loc și o reformulare a strategiilor viitoare ale acestei prestigioase instituții naționale de cultură din România.

Sursa: Agerpres.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here