TT la Zilele Teatrului “Mihai Eminescu”

0
111

Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ participă, la Botoşani, la Zilele Teatrului “Mihai Eminescu”. Ediţia a VIII-a a manifestării are loc în perioada 27 – 30 noiembrie. Ea marchează împlinirea a 55 de ani de la înfiinţarea propriei trupe de actori a teatrului botoşănean.

Teatrul Tineretului din Piatra NeamţEvenimentul de anul acesta este dedicat lui Matei Vişniec, astfel că Teatrul Tineretului prezintă în festival spectacolul “Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vişniec. Piesa este montată de regizorul Adrian Tamaş, iar scenografia este semnată Romulus Boicu. Din distribuţie fac parte actorii Daniel Beşleagă, Nora Covali şi Dragoş Ionescu.

Spectacolul este programat pentru astăzi, ora 19, în sala mare a teatrului din Botoşani. La această ediţie sunt invitaţi actorii de la UNATC “I.L. Caragiale” din Bucureşti şi Teatrul independenţilor Profesionişti, de la Teatrul Municipal “George Bacovia” din Bacău, pe lângă trupa de teatru a colegiului şi a teatrului “Mihai Eminescu” din Botoşani.

 La manifestarea de anul acesta mai sunt sărbătoriţi 175 de ani de teatru în limba română care împreună cu împlinirea a 55 de ani de actorie cu artişti proprii reprezintă temele colocviilor ce vor avea loc sâmbătă, în ultima zi de festival.

Aceasta ar urma să fie ultima deplasare a Teatrul Tineretului cu spectacole în ţară. Pe 30 noiembrie este programată deschiderea stagiunea teatrală şi la Piatra Neamţ. În sala Studio a TT din Piatra Neamţ va fi prezentată premiera “Ai grijă ce-ţi doreşti”. Spectacolul este realizat de Tudor Tăbăcaru.

Sursa: Ziarul Ceahlaul

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here