Teatrului Tineretului cu “O… ladă”, la Festivalul Internaţional de Teatru Clasic | FOTO

0
83

8Teatrul Tineretului va participa, miercuri, cu spectacolul “O… ladă”, la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad. Poveştile lui Creangă, repovestite de Alexandru Dabija şi echipa teatrului din Piatra Neamţ, îşi vor dezvălui ineditul alături de spectacole pe texte de Shakespeare, Moliere, Cehov, Gogol, Brecht, sau Caragiale, informează un comunicat de presă.

Spectacolul “O… ladă’ se va juca la sala mare a Teatrului Clasic ‘Ioan Slavici”. cu începere de la ora 19.00. Evenimentul este organizat de Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad în perioada 21-30 noiembrie 2014.

Regizorul Alexandru Dabija este prezent în program cu alte două creaţii, respectiv Titanic vals, de Tudor Muşatescu (Teatrul Odeon Bucureşti), “Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, de Cătălin Ştefănescu, după romanul “Moromeţii” de Marin Preda (Teatrul ACT Bucureşti).

o-lada-e1415383814523
“Este a opta participare în festivaluri a acestui spectacol, marca Teatrul Tineretului, de la premiera care a avut loc pe data 11 octombrie 2013, în cadrul Festivalului Internaţional pentru Publicul Tânăr de la Iaşi”, a declarat Liviu Timuş, directorul Teatrului Tineretului.

Festivalul de la Arad este cea mai longevivă manifestare de acest gen din partea de vest a ţării. Prima ediţie, în 1995, a avut loc la iniţiativa directorului de atunci al teatrului arădean, Ovidiu Cornea, şi a lui Alexa Visarion.

18469620

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here