Tehnologie versus spiritualitate

0
107

În ziua de azi, în cercurile lor de prieteni, tinerii preferǎ sǎ petreacǎ o mare parte din timp utilizând smartphon-ul, decât să discute între ei. Părinții sunt preocupaţi de timpul pe care îl petrec odraslele lor în faţa calculatorului, tabletǎ sau pe telefonul mobil. În biserici, enoriașii trebuie să-şi închidă telefoanele înainte de începerea slujbei.

22Suntem din ce în ce mai acaparaţi şi înconjuraţi de  rețele și tehnologii digitale, care au un  impact major asupra  vieții umane, în toate domeniile; tehnologia viitorului reconfigurează sensul  existenţei  noastre şi modul în care relaţionǎm cu ceilalți. Care este concepţia religioasă în faţa provocărilor erei digitale? Cum poate fi protejată  societatea din tumultuoasa distracție și narcisismul în creștere? Prin ce mijloace schimbǎ tehnologia spiritualitatea contemporană?

Părerile sunt, pe cât de interesante, pe atât de diferite în susţinerea ideii că tehnologia modificǎ integritatea spirituală.

Sursa: patheos.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here