Telefonul mobil dăunează grav… fericirii

0
87

Dialing a Cell PhoneUn studiu american atrage atenţia asupra faptului că fericirea şi telefonul mobil nu fac casă bună, persoanele ‘conectate’ fiind cel mai puţin fericite, relatează 7sur7.be. La realizarea studiului, cercetătorii au analizat viaţa a 500 de studenţi. Cei care petrec cel mai mult timp verificându-şi apelurile şi mesajele pe telefonul mobil sunt mai nervoşi decât cei care reuşesc să se ‘deconecteze’ total.

De fapt hiperconectarea ar fi un cerc vicios. Studenţii care reacţionează prea mult la mesajele şi apelurile trimise de prieteni se simt obligaţi să rămână conectaţi, lucru care ar duce la presiune suplimentară şi un important stres. ‘Este ca şi cum aş avea o obligaţie suplimentară în viata’, spune un student.

Dacă cercetări precedente arătaseră că telefonul mobil ar îmbunătăţi relaţiile sociale şi ar reduce sentimentul de izolare, studii mai recente au pus accentul pe problemele legate de utilizarea în exces a telefoanelor mobile şi a reţelelor de socializare, încheie 7sur7.be.

Sursa: emaramures.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here