Telepatia, descoperire majoră: “Putem transmite informații de la un creier la altul”

0
209
Telepatia, descoperire majoră
Telepatia, descoperire majoră

Telepatia, descoperire majoră

Tehnologia ne poate ajuta să trimitem un mesaj mental simplu de la o persoană la alta, fără nici un contact între cele două, arată un experiment efectuat de oamenii de știință de la Universitatea Harvard, informează BBC.

“Putem transmite informații de la un creier la altul, direct, fără intervenția simțurilor”, a explicat neurologul Giulio Ruffini. “Următorul pas ar fi să găsim mai multe tehnici care să ne permită transmiterea unor informații complexe”, a adăugat el.

Telepatia, descoperire majoră

Una dintre persoanele implicate în experiment s-a aflat în India şi a purtat mai mulţi electrozi pe cap, prin intermediul cărora transmitea prin internet activitatea sa cerebrală, ca în cazul unei encefalograme, în timp ce se gândea la mesaje simple precum “bună ziua” şi “salut”.

Un computer a convertit impulsurile electrice de la electrozi în cod binar, un şir de 1 şi 0, limbajul calculatoarelor, după care trimitea informaţia către un alt computer, din Franţa, care, la rândul său, transmitea datele către creierul unei persoane, sub forma de flash-uri luminoase, scrie Mediafax.

Prin telepatie

Cea de-a doua persoană nu putea nici să audă, nici să vadă cuvintele, dar era capabil să descifreze semnalele luminoase pentru a înţelege mesajul. Ceea ce ar însemna până la urmă transmiterea unui mesaj prin telepatie, spun cercetătorii.

“Am vrut să vedem dacă este posibilă comunicarea directă între două persoane, citind activitatea cerebrală a primei persoane şi apoi transmiţând-o unei a doua persoane şi asta pe o distanţă mare, prin intermediul sistemelor de comunicaţii existente, cum este internetul”, a explicat Alvaro Pascual-Leone, profesor de neurologie la facultatea de medicină din cadrul Universităţii Harvard, coautor al experimentului.

Citește și:

Întrebări mari de la cei mici: Este creierul uman cel mai puternic lucru de…

CIMON, supranumit ”creierul zburător”, pe Staţia Spaţială Internaţională | FOTO

Mistere nerezolvate ale omenirii

Oamenii de ştiinţă au descoperit că ADN-ul poate fi reprogramat prin Cuvinte şi Frecvențe

Folosim numai 10% din creier?

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here