Temelia noastră

0
86
temelie intru Hristos„A căzut ploaia, au venit râurile mari, au suflat vânturile și au bătut în casa aceea, dar ea n-a căzut, fiindcă era întemeiată pe stâncă.” (Matei 7, 25)

Temelie a credintei intru Hristos

Odată, într-o minunată dimineață de primăvară, două păsărele s-au apucat să-și facă fiecare cuibul său. Una dintre ele și-a ales un colțișor fermecător, între ramurile unui copac stufos. În aer plutea mireasma de verdeață fragedă; în apropiere susura un pârâiaș; ziua sclipind vesel sub razele soarelui, iar noaptea răsfrângând puzderia de luminători cerești. Insă  deodată, în toiul nopții, s-a iscat o furtună; pârâul s-a prefăcut într-un torent furios, și-a ieșit din matcă și a inundat împrejurimile până hăt, departe, nimicind totul în calea sa. Copacul a fost smuls din rădăcini, cuibul a fost stricat și din sălașul confortabil al bietei păsări n-a mai rămas nimic, căci îl făcuse prea aproape de pământ, crezând c-o să aibă parte numai de zile calde și însorite, de nopți liniștite, cu cer senin.

Cealaltă pasăre s-a ridicat la o înălțime greu de atins, făcându-și cuibul într-un defileu sălbatic, pe o stâncă înaltă. Curând, locul a început să clocotească de viață, cuibul umplându-se de puișori. Furtuna a bântuit, jos, în vale, a trecut pe lângă stâncă, dar n-a putut să atingă vârful, iar dimineața, când soarele a prins iarăși a străluci, cuibul cel cald era la locul său, nevătămat și neamenințat de vreo primejdie.

„Nimeni nu poate pune altă temelie decât cea pusă, care este Iisus Hristos” (I Corinteni 3, 11).

Dar noi unde ne-am făcut cuibul? Caror gânduri și simțăminte le-am pus temelie? Stă, oare, sufletul nostru pe piatra cea neclintită a credinței, gata să țină piept tuturor smintelilor și ispitelor, sau ne-am clădit casa pe nisip și căderea ei va fi mare? „Nimeni nu poate pune altă temelie decât cea pusă, care este Iisus Hristos” (I Corinteni 3, 11).

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here