Temperaturile globale…știați că?

0
116

Temperaturile globale…Temperaturile globale ar putea creşte cu cel puţin 4 grade Celsius până în 2100, dacă nu se reduce nivelul emisiilor de dioxid de carbon, avertizează cercetătorii australieni într-un nou studiu, se arată pe site-ul  http://www.dailymail.co.uk.

Specialiştii în domeniu spun că temperaturile ar putea creşte cu cel puţin 4 grade Celsius până în 2100.

Până în 2200 temperaturile vor creste cu peste 8 grade Celsius. Aceasta ar însemna consecinţe dezastruoase pentru planetă.

Cercetarea a fost efectuată de oamenii de ştiinţă australieni şi publicată în revistă. Ea arată că, la nivel global, clima este foarte afectată de emisiile de dioxid de carbon. Pana nu demult se credea ca aceste emisii nu sunt foarte periculoase.

Conform http://www.mediafax.ro, prin intermediul acestei cercetări, s-ar putea rezolva şi unul dintre misterele în ceea ce priveşte sensibilitatea climei – rolul formării norilor şi dacă acesta are un efect pozitiv sau negativ asupra încălzirii globale.

Cercetătorii consideră în acest moment că modelele climatice existente supraestimează nivelul de nori care protejează atmosfera de supraîncălzire.

Studiul sugerează că se formează mai puţini nori atunci când planeta se încălzeşte.

Pentru acest motiv mai puţine raze ale soarelui sunt reflectate înapoi în spaţiu, conducând la ridicarea temperaturilor pe Pământ.

Profesorul Steven Sherwood, de la University of New South Wales, a declarat pentru publicaţia The Guardian o creştere a temperaturilor cu 4 grade Celsius ar fi nu doar un fenomen periculos, ci chiar “catastrofal”.

Cercetătorii avertizează că o creştere a temperaturilor pe Pământ ar duce la secetă şi ar face viaţa dificilă la tropice. Din cauza încălzirii planetei s-ar putea topi calota glaciară din Groenlanda. Deasemenea o mare parte din stratul de gheaţă din Antarctica ar disparea.

“Creşteri ale temperaturilor medii globale de o asemenea anvergură ar avea un impact profund asupra lumii şi a economiilor multor ţări. Trebuie sa începem de urgenţă reducerea emisiilor” de dioxid de carbon, avertizează Steven Sherwood.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here