Biblia, Coranul, dar şi mitologia din Grecia antică spun că oamenii au fost creaţi de zei din ţărâna, adică din pământ. Teoria ştiinţifică, nou elaborata, oferă, în mod poate surprinzător, credibilitate acestei legende.
Cercetătorii de la Universitatea Cornell susţin că “ţărâna”, adică solul, a fost “leagănul vieţii pe Pământ”.
Solul, care este de fapt o combinaţie de minereuri, a funcţionat ca un adevărat laborator. El a absorbit ca un burete toate chimicalele şi moleculele, scrie Daily Mail.
Acest proces a durat miliarde de ani. In acest timp aceşti compuşi chimici au reacţionat între ei; apoi au format proteine şi ADN. La final au format celule vii, spun savanţii, care au publicat teoria în revista Scientific Reports.
Biologii şi inginerii de la Cornell susţin astfel o ipoteză privind geneza prezentată în multe religii, formulată prima dată cu mii de ani în urmă.
Legendele greceşti, egiptene sau asiatice, dar şi Biblia, spun că oamenii au fost creaţi de divinitate din bulgări de ţărână; ei au fost modelaţi asemeni unor statui de lut şi care au primit apoi suflet.
Vechiul Testament vorbeşte despre acelaşi lucru, fiind cunoscută frază “din ţărâna suntem făcuţi şi în ţărâna ne vom întoarce”, rostită de obicei la înmormântări.
Savanţii de la Cornel, printre care şi profesorul Dan Luo, spun că acest proces al creaţiei ar fi avut loc mai ales în zone unde există apă de mare, care formează cu solul un compus numit hidrogel, care absoarbe şi mai mulţi compuşi chimici.
Concluzia lor se bazează pe experimente cu hidrogel sintetic, cu ajutorul căruia au reuşit să obţină proteine, în laborator.
Sursa: yoda.ro