Teoria lui Einstein care dovedește existența unui Creator

0
474

Einstein25Un manuscris descoperit recent de către oamenii de știință dezvăluie teoria alternativă a lui Albert Einstein cu privire la apariția Universului, informează http://www.huffingtonpost.com/. Deși omul de știință nu a dezvoltat această teorie, putem observa îndoiala sa legată de teoria Big Bang-ului. Teoria celebrului fizician susține, pe scurt, că Universul nu avea cum să se formeze în urma unei explozii, ci este dintotdeauna în plină expansiune.

Înainte de această descoperire, Einstein s-a convins de existența lui Dumnezeu datorită Teoriei Generale a Relativității. Astfel, el a propus o formulă care să exprime viteza întregului Univers, care pierde din viteza sa inițială, contrar părerilor care susțineau că Universul este static. Cecetătorul susținea în această teorie a sa că pentru a avea o densitate continuă și constantă, particulele trebuie să formeze permanent noi particule. Tocmai acestă formare continuă de noi particule sugerează că Universul nu s-ar fi putut forma în urma unei explozii, ci a existat dintotdeauna și se află în plină expansiune. „Ceea ce arată manuscrisul este că, deşi până atunci acceptase ideea de extindere a spaţiului, Einstein nu era mulţumit de conceptul de univers care se schimbă în timp”, a declarat Helge Kragh, istoric în ştiinţă la Universitatea Aarhus din Danemarca, pentru Huffington Post.

Pe la jumătatea secolului al XX-lea, Fred Hoyle lansează o idee extrem de asemănătoare cu cea a lui Albert Einstein. Hoyle descrie un Univers infinit, în care particulele elementare apar spontan din spațiu și fuzionează, formând stele și galaxii, acestea apărând la momentul potrivit pentru a ocupa locul liber creat de expansiunea spațiului.

Teoria celor doi savanți nu a fost foarte bine primită în mediul academic și de cercetare, mai ales pentru că descria un Univers dinamic, contrar celui apărut dintr-o explozie accidentală a unei particule minuscule. În prezent, s-au elaborat numeroase alte teorii cu privire la formarea și existența Universului, cele mai populare fiind teoriile sapțiului simulat și Universul într-o gaură neagră.

Mihai Parfeni

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here