Terapia cu sucuri naturale

0
285

terapie-sucuri-proaspete-300x168Cu toţii bem sucuri; ne plac, sînt dulci, sînt răcoritoare, sunt preparate din fructele preferate. Ştim că ne ajută şi organismul râmîne în forma, dar chiar toate sucurile au acelaşi efect tonic asupra organismului?

Sucurile naturale, pe lîngă faptul că sînt delicioase, sînt adevărate tonice care întăresc sistemul imunitar şi grăbesc eliminarea de toxine. Proaspete, anumite sucuri pot grăbi vindecarea infecţiilor, a ulcerelor, iar în combinaţie cu alte tehnici naturale (ierburi, homeopatie, terapie nutriţională etc.) pot crea o bază optimă pentru întărirea abilităţilor de vindecare.

 Sucuri naturale, nu pasteurizate

Cînd vorbim de sucuri naturale nu vorbim de cele pe care le găsim la cutie în magazin. Acelea sînt procesate şi nu au aceleaşi valori nutritive ca sucurile făcute acasă din fructe şi legume proaspete. Acestea nu au o perioadă de valabilitate ca cea a sucurilor pasteurizate. Prin pasteurizare sucurile sînt încălzite la temperaturi foarte mari tocmai pentru a le creşte durata de valabilitate. Dar prin pasteurizare o mare parte a nutrimenfilor este eliminată. De aceea, aceste sucuri nu pot fi comparate cu cele proaspete.

 Legume şi fructe, fără aditivi

Pentru ca sucurile pe care le facem să ne aducă toate beneficiile de care sînt ele capabile trebuie însă ca fructele şi legumele din care sînt preparate să fie la rîndul lor “sănătoase”. Ceea ce înseamnă că trebuie să alegem doar ce este crescut natural nu “ajutat” prin diverse metode de “îmbunătăţire şi grăbire a recoltei”. Vei constata că sînt chiar mai ieftine decît cele “ajutate” şi cu siguranţă le vei găsi în orice piaţă. De asemenea, sucul pe care îl faci trebuie băut în maxim o jumătate de oră. Sucurile păstrate în frigider îşi pierd valoarea nutriţională foarte repede. Enzimele din fructele şi legumele stoarse încep să descompună ceilalţi nutrimenţi din suc şi astfel după o perioadă valoarea nutriţională scade foarte mult. Mai ales sucurile din legume îşi pierd proprietăţile într-un timp foarte scurt.

Aşadar, odihneşte-te, păstrează o dietă corectă, bea sucuri naturale, iar organismul tău va fi sănătos!

 Sucurile nu se folosesc doar pentru tratarea unor afecţiuni, ci şi pentru prevenirea acestora. O dietă bogata în fructe şi legume te poate ţine departe de multe boli (cancer, diabet, boli ale aparatului cardio-vascular etc). Astfel că doar cîteva pahare de suc pe zi (unul o dată la 3 ore în cazul unei cure) sînt metoda perfecta de creştere a valorii de nutrimenţi din dieta ta.

Un pahar de 230 de ml de suc de morcovi, spre exemplu, îţi oferâ de zece ori conţinutul minim recomandat de vitamina A şi acelaşi conţinut de vitamina C ca două banane, de mărime medie.

De asemenea, sucurile naturale conţin enzime care ajutâ digestia, enzime care sînt distruse în procesul de preparare a alimentelor. Astfel că lipsa sucurilor şi a legumelor şi fructelor proaspete are un efect negativ asupra digestiei.

 Irina Paulenco,  FARMACIA TA,  martie 2006, nr. 67

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here