Terra, unică în Univers?

0
198

TerraEste Terra unică în Univers?

De-a lungul timpului au fost efectuate numeroase studii în încercarea de se a afla dacă viața ar putea exista și pe alte planete, nu numai pe Terra. Cea mai recentă dintre cercetări relevă faptul că Pământul chiar ar putea fi o planetă unică în Univers.

Se pare că Terra este unică în Univers!

În acest sens, oamenii de știință au întocmit o serie de calcule. Acestea au scopul de a simula modul în care s-au format galaxiile și planetele în urmă cu circa 13,8 miliarde de ani. Rezultatele au fost folosite pentru a inventaria planetele asemănătoare ca structură cu Terra. La finalul acestei proceduri, specialiștii aveau să afle că Pământul este mult mai special decât credeau până acum, scrie descoperă.ro.

Conform calculelor efectuate de cercetători, ceea ce face Terra atât de interesantă este că atât planetele din Calea Lactee, cât și exoplanetele sunt mult mai vechi. Ele au dimensiuni mai mari și, prin urmare, este foarte puțin probabil ca ele să fie locuibile.

Posibilitatea de a găsi o planetă care să găzduiască organisme vii este mică

Astfel, posibilitatea de a găsi o planetă care să găzduiască organisme vii este și mai mică. Se pare că în momentul de față, există foarte puține informații despre exoplanetele aflate în apropierea galaxiei noastre. Până acum au fost descoperite circa 2.000 de astfel de corpuri cerești. Cu toate acestea, s-a estimat că ele ar fi, de fapt, în jur de 700 de cvintilioane.

„Trebuie să acceptăm că suntem în imposibilitatea de a face o predicție clară asupra identificării unei planete locuibile. Cu toate acestea, încă există șanse să obținem rezultate favorabile pentru cercetările noastre”, afirmă cercetătorii.

Cum calculele au avut ca rezultat formularea unor predicții foarte vagi, acestea vor putea fi îmbunătățite odată cu efectuarea de noi descoperiri. Singura misiune pe care o au acum astronomii este de a studia în detaliu informațiile de până acum.

Ana Grama

Citiți și Cel mai performant telescop din lume, mare cât 30 de stadioane, în căutarea vieții extraterestre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here