Tesla, maşina verde a viitorului

0
119

masina teslaUna din grijile generaţiei actuale se îndreaptă către energiile verzi. Utilizare ştiinţei pentru obţinerea maximului de confort, dar şi grija pentru mediu, au dus la inovaţii de toate tipurile. În acest sens, americanii au produs o maşinuţă elegantă, şi confortabilă şi mai presus de toate prietenă cu mediul înconjurător. Cunoscută sub numele de Tesla, şi 100 % silenţioasă, autovehiculul schimbă motorul cu ardere internă pe un sistem de stocare a energiei, dar spun cunoscătorii, îşi păstrează performanţa la standarde ridicate, cu o eficienţă de 88%.

Tesla model S a câştigat puncte şi la siguranţa pasagerilor. Testele efectuate, au arătat că modelul S este mai sigur ca un minivan. Anul acesta publicaţia “Consumer Reports” a desemnat-o cea mai buna maşină a anului. Din cele 260 de maşini care au intrat in competiţie, maşina uimeşte la capitolul inovaţie, funcţiile sale fiind controlate de un ecran de 7 inch.

Pe Tesla o poţi încărca la orice priză, iar o încărcare de 20 minute, promite că parcurge 250 km. In America, există staţii de alimentare de unde se poate încărca bateria complet. O priză normală, poate asigura încărcarea pentru 100 de km. Compania producătoare promite amplasarea de staţii, pe şosele şi în benzinării, unde încărcarea sa ve putea face gratuit.

Iubitorii de gadget-uri trebuie să ştie că există şi o serie de aplicaţii, care instalate pe telefon asigură conexiunea cu maşina.

Probabil mașinile electrice vor fi întotdeauna mai scumpe decât autovehiculele care folosesc motoarele cu combustie. Economiile vin atunci când te uiți la ei costurile de carburant și impactul asupra mediului. O maşină electrică are emisii zero și nu se adaugă la poluare. Există voci critice, care spun că renunţarea la combustibilii folosi, înseamnă dependenţa de un alt tip de energie, în cazul de faţă, cea electrică. Totuşi, acest tip de energie poate fi produs în centrale hidroelectrice, în central eoliene, sau chiar cu ajutorul panourilor solare, unde producerea de emisii poluante este mică sau chiar inexistentă. Utilizarea surselor de energie neregenerabilă, benzină sau motorină, este astfel înlocuită de o sursă de energie care poate fi extrasă din surse cu regenerabile.

Norvegia, stat recunoscut pentru nivelul de trai ridicat şi care pare că a uitat de utilizarea şi arderea combustibililor fosil, în proporţie de 90 %, este cel mai mare consumator de modele Tesla, din Europa.

Tesla, model S a ajuns şi în România, după cum informează gandul.info. Prima maşină a fost înmatriculată, conform Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, în 2013.

Cules și prelucrat de Ema P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here