Tesla Powerwall, bateria care va schimba “întreaga infrastructură energetică din lume”

0
98

powerwallCompania californiană Tesla, care produce vehiculele electrice de lux cu acelaşi nume, a prezentat o “baterie pentru acasă”, care va schimba, potrivit fondatorului firmei, Elon Musk, “întreaga infrastructură energetică din lume”. 

Bateria, numită Tesla Powerwall, poate stoca electricitatea furnizată de panouri solare sau de reţeaua de electricitate în momentul în care se livrează energie ieftină – îndeosebi noaptea, a precizat firma, informează AFP, preluată de Agerpres.

Bateria, concepută pentru a fi fixată pe peretele casei sau în garaj, ar putea face locuinţele dotate cu panouri fotovoltaice total independente de reţelele electrice tradiţionale. Ea poate fi folosită şi în cazul unor opriri de curent, adaugă Tesla.

“Scopul nostru este transformarea totală a infrastructurii energetice mondiale, pentru a o face durabilă şi fără emisii de carbon”, a declarat Elon Musk presei înainte să prezinte Tesla Powewall la Los Angeles.

Bateria va costa 3.500 de dolari, urmând să fie pusă în vânzare pe piaţa americană în vara acestui an. De anul viitor va fi livrată în toată lumea. Potrivit lui Elon Musk, Germania ar trebui să devină o piaţă-cheie pentru acest tip de baterie, fiind una dintre ţările cel mai bine echipate cu panouri fotovoltaice din lume. Ar putea fi folosită însă şi regiuni în curs de dezvoltare, unde reţelele electrice sunt adesea puţin fiabile, în pofida unei abundente energii solare.

Bateria ar putea juca un rol asemănător celui în care telefonul mobil a înlocuit liniile terestre, a adăugat patronul Tesla, care deţine 26,7% din acţiunile companiei, estimate la peste 7 miliarde de dolari pe Wall Street.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here