TESTAMENTUL SPIRITUAL al lui Sergiu Nicolaescu: “Las spectatorilor români TOATE FILMELE mele”

0
98

testamentul spiritual al lui Sergiu NicolaescuDana Nicolaescu, soţia lui Sergiu Nicolaescu, a făcut public, vineri, testamentul spiritual al regizorului. Acesta spune foarte clar că toate filmele sale le lasă spectatorilor români.

Potrivit unui comunicat transmis de Dana Nicolaescu, vineri, la locuinţa lui Sergiu Nicolaescu din strada Zambaccian din Bucureşti a avut loc ceremonia de dezvelire a unei plăci comemorative, care a fost realizată de artistul Bogdan Hojbota.

Soţia regretatului regizor a decis să facă public testamentul spiritual al maestrului. In document erau enumerate dorinţele cineastului legate de munca sa de peste 5 decenii. Documentul a fost descoperit de soţia acestuia, pe biroul său, imediat după trecerea lui în nefiinţă.

“Las spectatorilor români toate filmele mele în care timp de 50 de ani am trecut tot ceea ce a fost mai bun în mine, pentru a vă bucura pe voi şi pe copiii voştri şi a vă arăta cu dragoste ce înseamnă iubirea de ţară şi neam“, se spune în documentul în care sunt prezentate ultimele dorinţe ale maestrului.

Sergiu Nicolaescu a murit pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani. El a făcut peste 60 de filme; a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here