Tile – un ajutor de nădejde

0
87

tileTile este un dispozitiv hardware,  conceput pentru inițial pentru  platforma IOS, micuț și elegant, poate fi atașat aproape de orice de la chei sau laptop până la geanta de călătorie și poșetă sau animale de companie. Acesta vine însoțit de o aplicație și îi ajută pe utilizatori să localizeze obiectele pierdute. Aplicația poate ține evidența a cel mult zece  obiecte.

Tile este rezistent la apă.

Este fabricat din materiale durabile si nu utilizează baterii. După un an poate fi reciclat și înlocuit cu un model nou, se arată pe www.thetileapp.com. De asemenea compania producătoare vă va reaminti când este momentul să-l schimbați.

Dispozitivul costă  în jurul a 20$ și are dimensiuni de  3,7cm x 3,7cm x 5.3 mm. Are o suprafață adezivă cu ajutorul căreia poate fi lipit de diferite obiecte. Are si o gaură prin care poate fi atașat la un breloc, de fermoarul unui rucsac sau de zgarda câinelui.

 Aplicația utilizează tehnologia  Bluetooth 4.0. Identifica obiectele aflate la distanțe de la treizeci până la aproape cinci zeci de metri, față de telefon. Începând cu luna decembrie a acestui an, tile poate fi utilizată și pe anumite terminale pe care rulează platforma android. Functioneaza pe versiuni ca Android 4.4 KitKat  sau Lollipop5.0  și sunt echipate cu Bluetooth 4.0. Pe site-ul oficial sunt menționate că dispozitive compatibile Samsung Galaxy S5, HTC One M8, HTC One, LG Nexus 4 și LG Nexus 5.

Tile pentru Android si IOS

Pentru dispozitive create de compania din California, tile poate fi utilizat pe iPhone 4s, iPhone 5, 5c, și 5S, iPhone  6 și 6 Plusdar și  pe noile generații de Ipad și Ipod.

În prezent software-ul pentru Android oferă mai puține funcții decât cel dedicat IOS; echipa promite aceste aspecte își vor găsă rezolvarea la începutul anului 2015.

După sincronizarea cu aplicația aferentă, dispozitivul va emite un sunet discret când veți porni în căutarea obiectului pierdut. De asemenea o pictogramă de pe ecran vă va indica dacă vă apropiați sau vă îndepărtați de obiectul cu pricina. Dacă unul din obiectele din listă este etichetat cu „item pierdut”, aplicația transmite automat un mesaj utilizatorilor pentru a găsi dispozitivul rătăcit. În cazul în care un alt smartphone îl detectează, un mesaj este trimis în cloud, care apoi trimite o alertă pe telefon.

Proiectul  Tile a fost lansat în 2012 de Nick Evans și Mike Farley. In prezent, se lucrează la o nouă versiune a dispozitivului. Cu toate nici unul dintre fondatori nu a dorit să ofere amănunte, se pare că  aceasta este legat de platforma Android.

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here