Timbre noi româneşti, incluse în prestigiosul Catalog Michel

0
1117

Timbre noi româneştiMărci poştale emise de Romfilatelia în 2014 au fost incluse în Catalogul Michel, o prestigioasă publicaţie în domeniul artei filatelice. Au fost selectate si timbre româneşti si au primit, de asemenea, cotaţii din partea publicaţiei.

“300 de ani de la martiriul Sfinţilor Brâncoveni” a fost o emisiune Romfilatelia 2014 deosebit de apreciată de specialiştii din cadrul editurii Michel. Produsul special al emisiunii, setul filatelic omagial, a fost realizat în premieră, conţinând un timbru de argint aurit ce reproduce imaginea domnitorului Constantin Brâncoveanu şi cinci medalii de argint aurit ce ilustrează portretele celor patru fii ai săi şi pe cel al sfetnicului Ianache Văcărescu.

Prezentat într-o casetă elegantă, timbrul de argint aurit a primit cotaţia de 500 de euro (preţ de listă: 697,00 de lei) din partea specialiştilor Catalogului Michel. De asemenea, blocul-coliţă de 3 timbre nedantelate, cu care este echipat albumul filatelic al emisiunii, a fost cotat cu 160 de euro (preţ de listă: 199,00 de lei).

Timbre romanesti

Albumul Romfilatelia “Ziua Culturii Naţionale – Mihai Eminescu; ‘Luceafărul poeziei româneşti”, a primit cotaţia de 150 de euro, preţul de listă fiind de 199,00 lei. Albumul “Florile deşertului” a fost cotată cu 160 de euro, “Raţe sălbatice”, cu 175 de euro; “Trăieşte sănătos! Tradiţii româneşti”, cu 150 de euro; “Conferinţa Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare”, cu 130 de euro; “Nava şcoală ‘Mircea’, 75 de ani”, cu 140 de euro. Albumul filatelic “Bucureşti, 555 de ani de existenţă” a fost cotat la 190 de euro; “Descoperiţi România, Oltenia”, la 195 de euro; “Fructele şi fauna”, la 170 de euro.

300-de-ani-de-la-martiriul-Sfintilor-Brancoveni

Catalogul Michel

Seriile de ilustraţii detaliate ce se regăsesc în fiecare număr al Catalogului Michel garantează pasionaţilor de filatelie o utilizare uşoară şi un mod rapid de a găsi informaţiile dorite, fiecare nouă ediţie fiind complet revizuită, actualizată şi extinsă pentru a reflecta mereu situaţia la zi de pe piaţa de nişă.

Catalogul Michel a apărut în 1909, când dealerul de timbre Hugo Michel din Apolda, Thuringen, a publicat primul catalog de timbre. Catalogul este sub forma unei liste de preţuri. Astfel a dat naştere unei publicaţii ce are în prezent o vechime de peste un secol în domeniul filateliei.

În ceea ce priveşte includerea mărcilor poştale româneşti, acestea au făcut parte din Catalogul Michel de la început. Primul Catalog Michel, cel din 1909, include mărci poştale româneşti din perioada 1858-1908.

De-a lungul timpului, Catalogul Michel a publicat şi promovat frecvent în paginile sale timbrele româneşti. Acestea au primit de multe ori cotaţii bune din partea specialiştilor germani.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here