Cât să reducem timpul zilnic de stat pe scaun pentru a câştiga 2 ani de viaţă?

0
96

timpul petrecut pe scaunUn studiu recent publicat în BMJ Open afirmă că daca reducem cu 3 ore pe zi timpul petrecut pe scaun putem prelungi durata de viaţă cu peste 2 ani; scăderea timpului petrecut în faţa televizorului sub 2 ore pe zi ar putea prelungi viaţa cu aproape 1,4 ani.

Mai multe studii anterioare au demonstrat relaţia directă dintre perioadele lungi petrecute pe scaun sau în faţa televizorului şi anumite boli. Acestea pot fi: diabetul, accidentul vascular cereebral sau bolile de inimă.

Cercetătorii Katzmarzyk şi Lee au folosit datele colectate de Studiul Naţional de Sănătate şi Nutriţie (SNSN). Durata studiul a fost intre anii 2005-2006 şi 2009-2010. Studiul a calculat timpul petrecut zilnic de americani pe scaun sau în faţa televizorului. Acest studiu face sondaje regulate pe segmente largi de populaţie asupra diverselor aspecte legate de stilul de viaţă. In plus, cercetătorii au selectat datele din 5 alte studii importante in legatura cu decesul. In aceste studii au fost incluse 167000 de persoane.

Dacă timpul petrecut pe scaun se reduce cu 3 ore pe zi, durata de viaţă poate creşte cu cel puţin 2 ani.

Combinând aceste date cu cele extrase din SNSN, cercetătorii au calculat numărul teoretic de decese. Decesele au fost asociate cu timpul petrecut pe scaun. Rezultatele lor au arătat că dacă timpul petrecut pe scaun se reduce cu 3 ore pe zi, durata de viaţă poate creşte cu cel puţin 2 ani. In mod similar, reducerea timpului petrecut la televizor sub 2 ore pe zi poate să crească durata medie de viaţă cu aproape 1,4 ani.

Monitorizarea stilului de viaţă în SUA arată că adulţii îşi petrec în medie 55% din zi în activităţi sedentare. Autorii conchid că este necesară o modificare semnificativă a stilului de viaţă pentru a determina îmbunătăţirea speranţei de viaţă. In plus, sunt necesare studii suplimentare. Acestea vor trebui sa fie capabile să indice nivelul “de siguranţă” pentru activităţile sedentare. Ele trebuie sa arate nivelul sub care sănătatea nu este afectată.

Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here