Tinerii cu dizabilităţi din Slatina au de acum un modul de îngrijire şi asistenţă socială

0
90

627x0Un modul de îngrijire şi asistenţă socială destinat tinerilor cu dizabilităţi a fost inaugurat la Slatina, în prezenţa prezentatoarei de televiziune din Marea Britanie Natalie Pinkham, cea care a făcut demersurile pentru strângerea de fonduri în vederea construirii imobilului, informează Agerpres.

Potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Olt, Rădiţa Piroşcă, clădirea a fost construită anul acesta de către Fundaţia Hope and Home for Children (HHC) România şi donată Consiliului Judeţean Olt pentru a fi administrată. În noul modul vor primi îngrijiri şi asistenţă 12 tineri cu dizabilităţi, care au împlinit vârsta de 18 ani şi provin din centre de plasament.

DGASPC Olt va administra modulul pentru tinerii cu nevoi speciale aflaţi în sistemul public de protecţie, va asigura personalul şi plata acestuia, precum şi hrana, îmbrăcămintea tinerilor, cheltuielile curente.

“Acest modul, ce va funcţiona după modelul căsuţelor de tip familial pentru copii, a fost ca un vis împlinit pentru Natalie Pinkham. În urmă cu mai mulţi ani, în timpul unei acţiuni de voluntariat la Slatina, Natalie Pinkham a întâlnit o fetiţă cu dizabilităţi de care s-a ataşat. A regăsit-o ulterior şi această fată mai are patru fraţi cu nevoie speciale. Acum aceşti tineri, fraţi, sunt împreună în noul modul”, a explicat Rădiţa Piroşcă.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here