Tiramisu cu flori de cireş, pentru celebrarea primăverii în Japonia

0
760

6946725-sakura-flowersSakura, adică “Festivalul cireştilor în floare”, începe, în fiecare an, în ultima săptămână a lunii martie şi durează până la jumătatea lunii aprilie. În China, floarea de cireş simbolizează frumuseţea feminină, iar în Japonia reprezintă natura efemeră a vieţii.

Pentru a sărbători primăvara, compania de produse de cofetărie C 3 (se pronunţă “C cube”) a dorit să facă un tiramisu diferit de cel clasic: Tiramisu cu flori de cireş, varianta niponă a celebrului desert italian.

Specialitatea companiei este tiramisu, iar numele C 3 reprezintă cafea, brânză şi cacao, cele trei ingrediente principale. Pentru “Tiramisu cu flori de cireş”, crema este făcută cu brânză mascarpone provenită din insula Hokkaido, capitala produselor lactate din Japonia, iar aroma este dată de siropul din flori de cireş japonez – sakura, relatează Rador, citând rocketnews24.com.

Astfel, tiramisul roz va fi decorat cu rondele subţiri de ciocolată şi căpşune, evocând astfel delicatele flori de cireş japonez.

st-2

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here