Cugetări nostalgice despre toamnă

Toamna nostalgică și stările noastre de spirit

0
96
 Q Bebe.ro- Toamna nostalgică
Five Buddies Q Bebe.ro- Toamnă nostalgică

Toamna nostalgică și stările noastre de spirit

Toamna nostalgică   ne amintește că totul se transformă, inclusiv noi, odată  cu ciclurile vieții care sunt parte din firescul naturii. Prin prezența toamnei suntem mai avizi de a culege roadele noastre, fie că sunt roade din grădină sau roade sufletești. Ceea ce ai semănat, aceea vei culege spune Biblia, de aceea fiecare dintre noi avem de dăruit multe roade bogate, căci avem multe gânduri care trebuie aduse la lumină.

Așa cum un scriitor scrie tot ce are mai scump în mintea sa, așa și omul dăruiește din ceea ce are și mai apoi din ceea ce este. În cartea “Mănâncă, roagă-te, iubește”,  Elizabeth Gilbert spunea că cele mai simple gesturi sunt acestea- să mănânci, dar să o faci cu plăcere. Apoi  să te rogi și să o faci cu dăruire, și să iubești din tot sufletul, dar să o faci  fără de măsură. Atunci știi că omul din tine este  îndestulat, când hrana lui este atât spirituală cât și materială.  Iar sufletul nu este decât o coală de hârtie care așteaptă să fie umplută cu scrieri frumoase, cu rugăciuni, alături de  contemplații despre Dumnezeu. Atunci și viața este mai frumoasă și chiar și toamna devine o veșnică sărbătoare.

 Ce spun scriitorii despre toamna nostalgică…

1.”Toamna este o a doua primavara, cand fiecare frunza e o floare.” (Albert Camus)

2. “Toamna poarta mai mult aur in buzunar decat toate celelalte anotimpuri la un loc.” (Jim Bishop)

3.”Toamna este un andante melancolic si gratios care pregateste admirabilul adagio al iernii.” (George Sand)

4. “Fiecare frunza imi sopteste fericirea, planand catre pamant din copacul toamnei.” (Emily Bronte)

Toamna nostalgică și fructele ei

5. “Nimeni nu poate gusta fructele toamnei in timp ce se delecteaza cu parfumul florilor de primavara.” (Samuel Johnson)

6. “Fiecare om trebuie sa isi gaseasca timp, sa se aseze si sa priveasca caderea frunzelor.” (Elizabeth Lawrence)

7. “Nici frumusetea primaverii si nici cea a verii nu are gratia pe care am zarit-o in al toamnei obraz.” (John Donne)

8. “Daca timpul ar fi avut frunze, ce toamna!” (Nichita Stanescu)

9. “Pentru oameni, toamna este timpul recoltei, al adunarii roadelor. Pentru natura, toamna este o perioada a insamantarii, a risipirii in cele patru vanturi.” (Edwin Way Teale)

10. “Toamna cu-a ei alba frunte/Si cu galbenii conduri/A lasat argint pe munte/Si rugina pe paduri.” (George Toparceanu)

Toamna nostalgică și bătrânețea

11. “Batranetea incepe ca toamna, cu melancolii, cu umbre care se lungesc, cu reverii si doruri vagi.” (Octavian Paler)

12. “Toamna a fost intotdeauna anotimpul meu preferat. Momentul in care totul se umple de ultima picatura de frumusete, ca si cum natura ar fi economist din frumusetile ei pentru momentul final.” (Lauren DeStefano)

Toamna nostalgică și armonia

13. “Exista o armonie in toamna si o stralucire in cerul ei, care nu pot fi regasite de-a lungul verii, ca si cum n-ar putea fi, ca si cum n-ar fi fost vreodata.” (Percy Bysshe Shelley)

14. “Culori fioroase isi incep timpuria cucerire a dealurilor, asmutite de vanturile toamnei. Toamna este insusi artistul.” (Takayuki Ikkaku)

15. “A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.” (Nichita Stanescu)

Toamna nostalgică și păsările

16. “Toamna a deliciilor! Sufletul meu este cununat cu ea; daca as fi pasare, as zbura de-a lungul intregului pamant in cautarea a noi si noi toamne.” (George Eliot)

17. “Toamna, al anului ultim, cel mai frumos suras.”  (William Cullen Bryant)

Toamna nostalgică și frunzele care mor

18. “Iubesc toamna. O iubesc datorita graitoarelor ei parfumuri si din cauza lucrurilor care mor, lucruri de care nu mai trebuie sa ai grija vreodata si gratie ierbii care inceteaza sa se ridice.” (Mark Van Doren)

19. “Toamna iti castiga sufletul intru totul prin apelul ei mut la compasiune fata de descompunerea ei.” (Robert Browning)

20.  “Toamna dulce, toamna cu frunzele toate flori.” (George Toparceanu)

 Ionela Moldovanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here