Tonifierea naturală a feţei

0
124

fataÎn cele ce urmează vă vom prezenta câteva sfaturi de înfrumusețare ce nu necesită intervenția chirurgiei estetice. Dacă pe lân­gă un tratament corect şi constant, cu demachiante şi creme, veți recurge şi la tehnici bine ţintite de gimnastică fa­cială şi de masaje, visul vi se  va fi împli­ni.

Masaj tonifiant

Chiar după primul masaj, pielea de­vine proaspătă, mai elastică şi întine­rită, şi este tonifiată în mod natural, iar acest efect va creşte cu timpul. De ase­menea, conturul feţei este mai ferm, pielea căzută îşi revine, iar acumularea de lichid limfatic – în special în jurul ochilor – dispare. Efecte remarcabile obţineţi dacă faceţi masajul de 2-3 ori pe săptămână.

Înainte de începerea masajului, cu­ră­ţaţi tenul şi gâtul cu lapte demachiant şi cu tonic, apoi aplicaţi un ulei pe toată faţa şi pe gât. Pentru ten uscat sau nor­mal, folosiţi ulei de măsline sau de migdale, pentru ten gras sau mixt, ulei de sâmburi de struguri sau de jojoba.

Desfăşurare:

* Faceţi mişcări de netezire uşoare cu palmele de jos în sus, începând de la baza decolteului, pe gât şi pe fiecare obraz în parte.

* Cu degetul mare şi arătătorul fiecărei mâini, faceţi mici ciupituri, în­cepând de la bărbie şi urcând spre po­meţi. Nu trageţi, doar ciupiţi.

* Închideţi uşor pumnii şi, cu falangele mijlocii ale degetelor, rulaţi de la bărbie spre tâmple. Astfel, stimu­laţi ciculaţia sanguină locală.

* În jurul ochilor faceţi mişcări de netezire circulare, de la interior către exterior, cu vârfurile degetelor.

* Faceţi mişcări de netezire, cer­culeţe mici pe frunte, pe tâmple, între ochi şi în jurul buzelor, cu vârfurile degetelor, apoi ciupituri uşoare.

Gimnastică facială

Efectuată zilnic, timp de câteva mi­nute, are un rol important în men­ţi­nerea tinereţii tenului. Repetaţi de 10-15 ori fiecare exerciţiu.

* Ridicaţi sprâncenele la maxi­mum şi lăsaţi-le în jos, forţat.

* Lărgiţi forţat nările şi colţurile gurii, după care ţuguiaţi buzele.

* Staţi cu capul pe spate, cu buzele ţuguiate, apoi faceţi mişcări din gură ca şi cum aţi mesteca. Acest exerciţiu este foarte eficient pentru întinderea pielii din partea inferioară a feţei şi pentru prevenirea bărbiei duble.

* Bărbia dublă dispare şi dacă puneţi sub ea ambele degete mari şi din această poziţie încercaţi să deschideţi gura. Mâinile trebuie să opună maxi­mum de rezistenţă, fortificând astfel musculatura părţii de sus a gâtului.

* Rotiţi bine capul de trei ori spre dreapta şi de trei ori spre stânga.

Tratament facial tonifiant

Aplicat săptămânal, tratamentul “şter­ge” ridurile, reface structura pielii şi îi redă elasticitatea.

Curăţaţi şi înmuiaţi

Ingrediente: 1 lingură sare grun­joasă, 1 linguriţă ulei de măsline.
Amestecaţi uleiul cu sarea până se transformă într-o pastă, aplicaţi-o pe faţă şi masaţi timp de câteva minute. Clătiţi cu apă călduţă. Sarea curăţă, iar uleiul hidratează.

Tonifiaţi

Ingrediente: o jumătate ceaşcă de ceai de mentă concentrat, 1 linguriţă suc de lămâie proaspăt stors, 1 lingu­riţă apă de hamamelis (se găseşte la Plafar sau la magazine naturiste), 4-5 picături ulei de migdale.
Amestecaţi bine ingredientele, apoi, cu ajutorul unui tampon de vată, apli­caţi loţiunea pe faţă şi lăsaţi până se usucă. Clătiţi.

Hidrataţi

Ingrediente: 3 linguri de cremă hi­dratantă, 1 albuş, 1 lingură de miere, 2-3 picături de ulei esenţial de ghimbir (se găseşte la Plafar sau la magazine naturiste).
Amestecaţi ingredientele până se formează o pastă. Aplicaţi-o pe faţă, evitând ochii, şi lăsaţi să acţioneze 20-25 de minute. Clătiţi cu apă călduţă. Albuşul are efect astringent, iar mierea şi uleiul de ghimbir stimulează produ­cerea colagenului, esenţial pentru o pie­le fermă.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here