TOP 20 Cei mai doriţi angajatori din România

0
125
TOP 20 Cei mai doriţi angajatori din România
TOP 20 Cei mai doriţi angajatori din România

TOP 20 Cei mai doriţi angajatori din România

TOP 20 Cei mai doriţi angajatori din România. Topul celor mai doriţi angajatori din România este dominat de companii multinaţionale. Primele zece locuri sunt ocupate de Oracle, Continental România, Microsoft. De asemenea, IBM, Amazon, OMV Petrom sunt enumerate.

În clasament se mai află Grup Renault România, Vodafone, Google ori Bosch România. Studiul a fost realizat de Catalyst Solutions.

Într-o piaţă foarte aglomerată cu oportunităţi de carieră, una dintre provocările majore ale companiilor din România constă în atragerea candidaţilor potriviţi. În acest context, nevoia de diferenţiere a brandului de angajator este din ce în ce mai mare. Explicațiile vin de la Dumitriţa Ghenciu, de la Catalyst Solutions.

TOP 20 Cei mai doriţi angajatori din România

Sondajul a fost realizat la nivel naţional, pe baza a 12.567 de răspunsuri libere, neasistate ale respondenţilorîn perioada martie-mai. Studiul identifică percepţiile candidaţilor în raport cu angajatorii care activează în România. De asemenea analizează gradul de atractivitate al brandurilor de angajator, precum şi aşteptările pe care candidaţii le au de la aceştia.

Angajatori care activează în industriile IT, Automotive, Finance, Banking, Telecom sau FMCG se regăsesc printre cele mai puternice 20 de branduri nominalizate. Participanţii la studiu au ales ca top 3 companii pentru care şi-ar dori să lucreze.

În evidența Ministerului Muncii, sunt înregistrate 6.303.522 de contracte de muncă. Dintre acestea 5.821.822 sunt pe perioadă nedeterminată. Alte 481.700 sunt pe perioadă determinată.

Astfel, cifrele înregistrate arată că numărul de contracte individuale de muncă active este cu 26.907 mai mare față de datele înregistrate la 1 ianuarie 2018.

 

Ana Grama