Top Forbes: Cei mai bine plătiți scriitori din lume

0
245

sam_0966În topul Forbes al celor mai bine plătiți scriitori din lume, conduc în acest an E.L. James, James Patterson și Suzanne Collins, iar pe locul zece se află Stephen King.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

„50 Shades of Grey” a propulsat-o pe E.L. James pe primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătiţi scriitori din lume, cu venituri de 95 de milioane de dolari, obţinute în perioada iunie 2012 – iunie 2013, informează lefigaro.fr, citat de Medifax.

Autoarea britanică l-a detronat astfel pe scriitorul James Patterson, care a ocupat prima poziţie în acest top în ultimii trei ani. Cu romanele sale din seriile “Witch and Wizard”, James Patterson a fost liderul în literatura pentru adolescenţi, iar acum ocupă locul al doilea în topul celor mai bine plătiţi romancieri din lume, cu venituri de 91 milioane de dolari. Potrivit Forbes, o carte din 17 vândute pe plan mondial este semnată cu numele lui.

Romanciera Suzanne Collins, autoarea romanelor din trilogia „Jocurile foamei” (“The Hunger Games”), publicată în România la Editura Nemira, ocupă locul al treilea în acest clasament, cu venituri de 55 milioane de dolari.

Bill O’Reilly, prezentator-vedetă al postului de televiziune Fox, ocupă locul al patrulea, cu venituri de 28 milioane de dolari, iar celebra scriitoare de romane de dragoste Danielle Steel, ocupă locul al cincilea cu venituri de 26 milioane de dolari.

Pe următoarele locuri, în ordine, se află Jeff Kinney (24 milioane de dolari), Janet Evanovich (24 milioane de dolari), Nora Roberts (23 milioane de dolari), Dan Brown (22 milioane de dolari) şi Stephen King (20 milioane de dolari).

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here