Topul celor 5 sporturi extreme

0
862

Sporturile extreme s-au răspândit în toată lumea şi au devenit populare în rândul tinerilor din timpurile moderne. Avansarea în tehnologie a devenit unul dintre cele mai importante impulsuri din spatele apariţiei lor. Nevoia de inedit, de provocare şi de adrenalină, a dat naştere activităţilor sportive extreme. Vom prezenta în cele ce urmează un top al celor 5 sporturi extreme care merită descoperite.

Top 5 sporturi extreme:
5. Zborul cu deltaplanul

 sporturi extreme Acesta este un sport aerian în care pilotul zboară cu aeronava atârnat în ham. Piloţii manevrează aeronava prin schimbarea greutăţii corporale sau prin sisteme moderne de control a aeronavei. Având în vedere progresele tehnologice, piloţii de astăzi pot zbura sus pe distanţe mari şi pot efectua acrobaţii.

4. Zborul cu parapanta

parapantaZborul cu parapanta este un alt sport aerian. Proiecţia aeronavei şi modul de zbor sunt asemănătoare cu cele din cadrul deltaplanului. Pentru ca zborul cu parapanta să fie eficient o persoană trebuie să cunoască proiectarea aeronavei, conceptul de zbor şi ingineria implicată în activitate.

3. Zborul cu balonul cu aer cald

balonÎn ceea ce priveşte, balonul cu aer a fost prima tehnologie de zbor pentru oameni. Primul zbor cu balonul a fost înregistrat în Franţa în 1783. Pe de altă parte, este unul dintre cele mai populare sporturi extreme din întreaga lume.

2. Surfingul

Surfingul este un sport de apă de suprafaţă. În ceea ce priveşte, surfingul se crede că a făcut parte din cultura polineziană antică şi a fost observat pentru prima oară de către europeni. Unele persoane practică surfingul ca o activitate de recreaţie în timp ce alţii îşi dedică întreaga viaţă acestui sport.

1. Windsurfingul

Tot pe aceeaşi linie este şi windsurfingul un alt sport nautic, practicat cu ajutorul unei plăci de windsurf, cunoscută ca placă de surf, care este condusă de o singură pânză. Acest sport extrem este o combinaţie perfectă de navigaţie şi surfing. Vântul de aproximativ 15-25 de noduri marine creează un mediu ideal pentru windsurfing. Acesta a apărut în anii ’60, însă şi-a cunoscut perioada de glorie abia în anii ’80, ceea ce a dus la recunoaşterea ca sport olimpic, în 1884.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here