Topul celor cinci parcuri internaţionale celebre

0
919

Există locuri pe pământ care îi determină pe turişti să meargă pentru frumuseţea lor. Dacă te gândeşti să te muţi în altă parte, sau să vizitezi anumite oraşe, poţi avea în vedere, faptul că, există parcuri minunate în care să-ţi petreci o zi relaxantă alături de cei dragi. Se spune că există un farmec al parcului ce îţi oferă o oază de verde şi de oxigen. Ei bine, chiar dacă nu sunt atât de cunoscute merită din plin să fie vizitate.

5. Phoenix – Dublin, Irlanda

dublinCu o suprafaţă de peste 700 hectare, Parcul Phoenix, din Dublin, oferă un peisaj istoric de importanţă internaţională. Pe de altă parte, este unul dintre cele mai mari spaţii europene în aer liber, conceput şi amenajat atent de peisagişti. Parcul se poate mândri cu reşedinţa preşedintelui irlandez, cu un castel medieval, grădina zoologică Dublin şi o diversitate de monumente.

4. Griffith Park – Los Angeles, SUA

SuaParcul Griffith, din Los Angeles, este unul dintre cele mai întinse şi mai diverse parcuri urbane din lume, având o suprafaţă de circa 1.700 hectare. Acest parc oferă o multitudine de activităţi de petrecere a timpului liber. De asemenea, sunt şi simboluri cunoscute: literele Hollywood, observatorul Griffith, Teatrul Grec istoric, grădina zoologică Los Angeles şi spectaculoasa panoramă a metropolei Los Angeles.

3. Ueno – Tokyo, Japonia

JaponiaParcului Ueno, din Tokyo, oferă o oază de relaxare şi recreere. Plin de iazuri cu flori lotus, parcul găzduieşte grădina zoologică a oraşului, Muzeul Naţional de Ştiinţă, Muzeul Naţional Tokio şi Muzeul Artei Vestice. Parcul Ueno este locul ideal de escapadă din haosul străzilor înconjurătoare. Adevărata frumuseţe a parcului poate fi admirată în fiecare an în luna aprilie, când înfloresc sutele de cireşi plantaţi la fiecare pas.

2. Stanley – Vancouver, Canada

canada 1Parcul Stanley este adevărata inimă a oraşului Vancouver şi un spaţiu bun pentru activităţi în aer liber. Este locul unde se ciocnesc pădurea densă cu oceanul neîmblânzit. Prin parc, pe distanţe lungi, există cărări pavate, care uşurează plimbarea, joggingul, plimbatul cu rolele şi cu bicicletele. Vizitatorii sunt înconjuraţi de grădini superbe, plajele Oceanului Pacific şi Acvariul Vancouver.

 1. Central Park – New York, SUA

central suaFaimosul Central Park din New York este cel care stabileşte tendinţele. Această oază de smarald oferă relaxare, o alternativă pentru străzile zgomotoase ale agitatului oraş. Parcul permite vizitatorilor să admire în linişte lacuri, misteriosul Castel Belvedere, caruselurile modernizate, actori de stradă şi celebra New York City Zoo.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here