Topul celor mai pașnice țări din lume (I)

0
116

În conformitate cu Indicele Global al Păcii există 20 de țări care sunt considerate cele mai pașnice din lume. Lipsa de violență precum și măsurile interne și externe de menținere a securității sunt principalele atuuri ce caracterizează statele aflate în topul publicat de Amerikanki  în octombrie 2013.

Danemarca se află în fruntea listei deoarece este într-adevăr un loc sigur de a trăi. Chiar și  în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când capitala, Copenhaga, a fost sub ocupație nazistă, locuitorii acesteia au refuzat să lupte. De asemenea, danezii sunt considerați un popor foarte prietenos, deschis și ospitalier.

danemarcaConform indicelui de pace, Norvegia este una dintre țările cele mai pașnice țări din lume, fiind un loc prietenos și sigur pentru a trăi. Este țara cu cel mai înalt nivel de dezvoltare demografică din lume, iar principala preocupare a guvernului de la Oslo este păstrarea păcii în interiorul granițelor sale.

NorvegiaCa membru activ al comunității internaționale, Singapore  și-a obținut în 1965 independența ca republică suverană. De atunci țara și-a concentrat atenția pe consolidarea unor  relații sociale, economice și politice cordiale cu vecinii. Singapore este printre țările cele mai pașnice din lume și mai bogate din lume. Omucidere și rata criminalității violente se păstrează la cote foarte scăzute.

SingaporeSlovenia este de asemenea, printre țările cele mai pașnice din lume. Țara a primit cele mai mici calificatice în ceea ce privește finanțarea misiunilor de menținere a păcii ale Organizației Națiunilor Unite. Numărul ofițerilor de poliție și securitate este incredibil de mic iar  nivelul de criminalitate perceput în societate și numărul de proteste violente este redus. Mai mult decât atât, cu orașele sale minunate, Slovenia este o destinație de călătorie fantastică.

Slovenia_slideUna dintre cele mai frumoase țările scandinave, Suedia este situată  în nordul îndepărtat al Europei. Potrivit Indicelui Global al Păcii, Suedia este una dintre țările cele mai pașnice din lume, în ciuda faptului că este printre primii exportatori de arme din lume. În plus, Suedia nu a fost implicată în nici un conflict armat de două secole.

4.0.1

Ema P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here