Tortul Anului 2015, din bezea cu nucă și mac și cremă din roșii și grâu

0
109

03201524797419252 (1)Trofeul Tortul Anului 2015 la expoziția GastroPan, care se desfășoară la Târgu Mureș, a fost cucerit de Cofetăria VIPP FASHION din Bârlad cu un Tort Rustic realizat după o rețetă proprie, unicat. Tortul are blatul făcut din bezea cu nucă și cu mac, iar cremele din roșii și din grâu.

“În acest an împreună cu colectivul nostru ne-am gândit cum să creăm un tort inovativ, care să fie conform cu cerințele acestei tematici ‘Inovația Gustului’. Fiecare în parte a dat câte o idee care până la urmă s-a materializat într-un blat fiind din bezea cu nucă și cu mac. De obicei macul e mai puțin folosit în cofetărie, mai mult în patiserie, dar noi am riscat și din aproape în aproape am găsit și formula, cantitățile corecte, astfel încât să nu schimbe gustul produsului per ansamblu, pentru că macul are gustul mult mai puternic față de nucă.

Noi spunem că a ieșit un gust bun la blat — nu am folosit deloc făină pentru blat, ne-am gândit că trebuie să fie și un tort sănătos, pe lângă faptul că el trebuie să fie din produse perene, tradiționale, gustoase, sănătoase.

Dincolo de blat ne-am gândit la ce fel de creme am putea folosi. Ne-am gândit la roșie și am început să facem încercări cum să creăm o cremă din roșii”, a declarat, pentru Agerpres, Ada Elena Cazacu, managerul cofetăriei.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here