Tower of London

0
130

Potrivit legendei, monarhia va dăinui doar cât timp corbii vor rămâne în Tower of London. În realitate, păsările, nu-și pot lua zborul deoarece li se taie vârful aripilor, de aceea trebuie să fie hrănite zilnic de îngrijitorii lor. Banii pentru hrană sunt incluși în bugetul de apărare și fiecare corb care moare devine membru onorific al armatei, deoarece prin prezența sa în turn a contribuit la dăinuirea monarhiei.

Tower of London însuși a contribuit de-a lungul secolelor la supraviețuirea monarhiei, nu doar ca fortăreață, ci ca reședință regală, loc de execuție, închisoare și un loc sigur pentru păstrarea bijuteriilor coroanei. Cel mai bine păstrată și cea mai importantă fortăreață normandă din Anglia a fost atacată și asediată în trecut, dar niciodată cucerită.

În centrul unui ansamblu de aproape 7 ha se află White Tower, construit din piatră de culoare deschisă importată din Caen, Normandia de William Cuceritorul și ridicat de acesta în 1078, după modelul bastioanelor din nordul Franței. Turnul a fost o reședință care oferea protecție împotriva anglo-saxonilor care amenințau să se răzvrătească împotriva noului conducător.

Are 30 m înățime și este construit în conformitate cu modelul clasic de donjon. Încăperile de depozitare și grajdurile se află la parter,  pe când încăperile de locuit pentru soldați și servitori sunt la primul etaj. O intrare mai înaltă duce la etajul al doilea unde se află încăperile oficiale.

Etajul al treilea, superior, adăpostește apartamentele regale și sălile de petreceri. Capela de la etajul al doilea are un tavan simplu, arcuit și coloane masive, care susțin o galerie. Este cea mai veche biserică din Londra. Cam 150 de ani mai târziu, Henric al III-lea a construit cercul interior de ziduri ca protecție suplimentară, pe când fiul său, Edward I a întărit și mai mult fortăreața construind un șanț cu apă, un cerc exterior de ziduri cu turnuri care dau spre Tamisa, precum și două bastioane.

Waterloo Barracks adăpostesc paznicii Tower of London, Yeomen Warders, cunoscuți și ca Beefeater, precum și bijuteriile coroanei. Ele au fost construite în 1845 la comanda ducelui de Wellington, general și om politic.

Schober Ulrike, Castele si palate din Europa

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here