Toxine pot fi tot felul de substanţe chimice, reziduri din produse petroliere, pesticide, fungicide, metale grele, grăsimi, materiale sintetice care emit gaze ca: formaldehidă, benzen, toluen şi xylen etc. aduse în organism prin apă, aer, mâncare, fumat(pasiv sau activ) sau rezultate în urma activităţii metabolice din celule sau digerarea hranei în special cea acidă(carne, brânzeturi, băuturi carbogazoase (pH 2,5), alcool), care ne fac de la o zi la alta tot mai acizi.
Aceste toxine favorizeaza aparitia bolilor.
Toate acestea formează diverse combinaţii (săruri) cu oxigenul, acizi metabolici şi mineralele din corp. Acestea se depun şi produc calcefierea organismului sau formează radicali liberi cu efect distructiv asupra celulelor umane.
Aciditatea produsă de aceste toxine este un mediu favorabil producerii şi înmulţirii paraziţilor (bacterii, ciuperci, viruşi, viermi, etc) şi produce multe simptome (de la simpla răceală până la cancer şi diabet) numite de medicină boli.
Pentru dizolvarea acestor săruri şi neutralizarea radicalilor liberi este nevoie de alcalinizarea organismului şi hidratarea lui cu apă cu anumite caracteristi, enzime digestive şi antioxidanţi apoi dezintoxicarea şi deparazitarea lui.
Acizii metabolici se acumulează în cantităţii mari când organismul este deshidratat şi fluidele corpului (limfa, lichidul intracelular şi extracelular) nu sunt suficient de curgatoare (reologice), ducând adesea la staze hidrice, în care lichidele nu mai sunt înclocuite cu altele noi, ceea ce ar trebui sa se întâmple maxim în 48 ore, de altfel duce la întoxicatie. În cazul când fluidele corpului devin “saturate”, cu acizi metabolici, excesul de acizi va fi neutralizat de către sistemele naturale de tampon ale organismului, adică oligoelemente alcalinizante cum sunt Na+, K+, Ca2+, Mg2+ ,care sunt preluate din alimentaţia de zi cu zi, iar dacă nu sunt suficiente atunci “se scot” din rezervele de baza – sistemul osos. Pe durata mai lungă aceasta duce cu certitudine la calcefiere.
Efectele calcefierii:
– osteoporoză şi osteopenie
– deshidratarea organismului(riduri, catabolism celular etc)
– se va deregla alcalinizarea şi asimilarea alimentelor şi flora microbiană datorită bilei plină de toxine(dereglarea digestiei) şi a acidităţii, scade masa musculară şi creşte stratul adipos
– dezechilibre hormonale, cancer, diabet,
– oboseală cronică, îmbătrânire prematură etc.
– distrugerea ţesuturilor (oase, muşchi, rinichi, ficat, creier etc.) în urma inversării mecanismului de formare a celulelor roşii şi calitate slabă a sângelui. Oamenii pierd pe parcursul vieţii aprox. 50% din masa musculară(sarcopenia) şi tot atât din masa osoasă(osteoporoza), de creştere în masă musculară nici pomeneală.
– tasarea oaselor cu strangulări ale axonilor din ţesutul nervos, cu urmări de pareze şi semipareze ale corpului, scăderea în înălţime.
Şi asta este jumatate din necaz, neutralizarea acizilor metabolici cu aceste oligoelemente duc la formarea de săruri amorfe care sunt depozitate în ţesuturile organismului, ceva asemănător cu ce se întâmplă cu depunerile de sare la malul mării, care dispar când apa le acoperă(vezi fig. alăturată):
– probleme la rinichi, formare de nisip, pietre
– creier cu evoluţia în atrofierea multor zone ale lui, provocând pierderea memoriei, gândire înceţoşată, pareze, senilitate, îmbătrânire prematură.
– elasticitatea ţesuturilor şi a muşchilor se pierde (corp rigidizat)însoţită de durere
– pietrii în ficat şi la fiere , funcţiile ficatului afectate şi probleme mari de sănătate
– depuneri în articulaţii (artrită, poliartrită, gută)
– boli cardiovasculare (ateroscleroză, tensiune, sânge îngroşat, accidente cerebrale)
Toţi ştim că sângele înseamnă viaţă (Levitic17.14).
Celulele roşi ale sângelului se fabrică în criptele din pereţii intestinului subţire. Aici alimentul lichefiat şi biologic activ este transformat în eritoblaste şi apoi în globulele roşii. Celulele roşii vor deveni celulele osoase, musculare, celule ale ficatului, nervilor etc. Adică muşchii, oasele , organele se fac din sânge.
Aciditatea va bloca acest proces de formare a celulelor roşii. Organismul pentru a-şi păstra constant numărul de celule roşii (5 mil/mm3 ) din sânge, va transforma celulele din măduva spinării, din osoase, muşchi, organe, în celule roşii. Se declanşează un proces invers de autodistrugere. Acest proces de autodistrugere se produce atunci când facem foame sau când dieta este acidă. Acest lucru distruge calitatea sângelui şi distruge întreg organismul (omul moare după mai multe zile de foame). Acest lucru trebuie să îl ştie toţi cei ce fac diete speciale de slăbire, folosind doar produse proteice acide (carne, brânzeturi, băuturi acide etc) sau prin înfometare. Aşa se explică pierderea masei musculare şi creşterea stratului adipos la cei în vârstă. Limita de vârsta a acestor fenomene scade vertiginos, datorită alimentaţiei.
Dietele acide scad în greutate prin distrugerea celulelor organismului.
Slăbirea se face altfel, prin alcalinizare. Alcalinizând organismul, hrănindu-l cu alimente şi suplimente alcaline, bogate în electroni, veţi construi un sânge sănătos , şi apoi, oase, muşchi şi organe sănătoase, un corp uman energic şi la o greutate normală.
Aceste boli ne pândesc pe toţi, dacă nu scăpăm de aciditate.
Investește în sănătate, Câmpian Constantin