Trahee printată 3D, la Universitatea din Taiwan

0
41
trahee printată 3D

TAIPEI (Taiwan News) – După o serie de încercări reușite, o echipă de cercetare de la Național Taiwan University (NTU) a ajuns la concluzii optimiste în ceea ce privește primul transplant de trahee printată 3D realizat în Taiwan.

Niciun fel de transplant de trahee nu a mai fost vreodată realizat în Taiwan. De aceea, acest anunț deschide noi frontiere de îngrijire medicală.

După o muncă elaborată, de peste 2 ani, echipa de cercetare interdisciplinară a reușit să obțină două patentări. Mai apoi, rezultatele studiului lor au fost publicate oficial de către Ministerul Științei și Tehnologiei pe 19 decembrie.

Chen Chin-hsing este șeful afacerilor medicale la Departamentul de Chirurgie al Spitalului Universitar din Taiwan. El a declarat pentru Liberty Times că primul caz uman al unui transplant de trahee care implică dispozitive imprimate 3D este pe cale de a fi realizat.

Chen a mai declarat că implantarea dispozitivelor 3d are și alte aspecte pozitive in raport cu transplantul “tradițional”, cum ar fi depășirea problemelor legate de respingere a organului transplantat.

Peste 20 de transplanturi de acest fel au fost realizate cu succes la animale. Chen a spus că luna trecută a fost trimisă propunerea de a transferă studiul în sfera umană.

Sursa: https://www.taiwannews.com

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here