Mierea. Tratamente naturale cu miere

0
81

miereaMierea. Tratamente naturale cu miere.

Despre calităţile curative pe care le are mierea de albine ştie toată lumea. Sunt însă puţini cei care aplica aceste tratamente naturale cu miere, tratamente care pot vindeca de la durerile în gât până la cele mai diverse afecţiuni, cum ar fi infecţiile şi bolile de inimă.

Mierea nu are contraindicaţii.

Excepţie fac copiii de până la un an şi cei care suferă de diabet. Acestora din urmă mierea nu le este interzisă, dar se recomandă prudenţă şi un consum raţional. În rest mierea poate fi consumată de oricine pentru că nu are efecte adverse. Interesant este ca mierea nu declanşează nici un fel de reacţii alergice, dar este unul din cele mai bune tratamente în prevenirea alergiilor.

Mierea de albine în combinaţie cu scorţişoara, tratează afecţiunile de inimă, acneea, căderea părului, balonările şi chiar artrită.

Reţeta generală în tratamentul cu miere este combinarea unei linguri cu miere cu un pahar de apă călduţă în care se adăuga o linguriţă rasă de scorţişoare. Iniţial mierea se amestecă bine cu pudră de scorţişoară apoi se adauga apă şi se amestecă până de dizolvă. Bea siropul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, pentru indepartearea durerilor osteoarticulare.

Siropul reglează metabolismul şi previne diabetul, stabilizând secreţia de insulina şi reglează nivelul colesterolului. Tratamentul se aplică pe parcursul a şapte zile, după care se poate relua luna următoare.

Mierea mâncată la micul dejun îmbunătăţeşte ritmul cardiac.

Mai mult, specialiştii susţin că un consum constant de miere şi unt (o bucăţică de unt de dimensiunea unei nuci) poate preveni infarctul.

Pentru bărbaţi, pasta obţinută din amestecul de miere, ulei de măsline şi scorţişoară poate fi folosită împotriva căderii părului. Se aplică înainte de spălare şi se lasa să acţioneze 15 minute, după care se îndepărtează la duş.

Măştile faciale cu miere sunt renumite pentru eficienţa lor mai ales în combaterea bolilor de piele şi în tratarea acneei. Medicii recomanda mierea aplicată direct pe faţă de două-trei ori pe săptămână.

Mierea este utilă şi în dieta, valoarea sa calorică fiind mai mică decât cea a zaharului alb sau brun.

Gargară cu apă cu miere, calmează durerile de gât şi previne respiraţia urât mirositoare.

Mierea este eficientă şi pentru tratarea infertilităţii, dacă se consuma regulat, câte o linguriţă, dimineaţa şi seară. Tratamentul este util şi pentru femei şi pentru bărbaţi.

Sursa: femeia.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here