Tratamentul homeopat al bolilor digestive

0
637

homeopatie“Suferinţele” aparatul digestiv sînt variate: arsuri gastrice, dureri epigastrice, greaţa, balonâri, vărsături, constipaţie, diaree etc. Acestea pot fi deseori însoţite de nervozitate, astenie, somnolenţă, care depăşesc sfera digestivă dar care au un rol important în  vindecarea, depind de fiecare caz în parte, stabilirea diagnosticului homeopat şi, implicit, în găsirea remediului potrivit pentru    tratament. Orice boală a aparatului digestiv, atât acută cît şi cronică, poate fi abordată homeopatic, cu excepţia cazurilor care necesită intervenţii chirurgicale. Rezultatele tratamentului, respectiv ameliorarea sau vindecarea, depind de fiecare caz în parte. Astfel, cazurile acute (de exemplu gastrita) se vor vindeca mai repede, iar cazurile cronice (de exemplu hepatita cronica) necesita o durată mai mare de tratament. Homeopatia este o metoda ştiinţifica de tratament medical care stimulează tendinţa naturala de vindecare a organismului şi care ia în considerare totalitatea caracteristicilor individuale ale pacientului şi simptomele bolii în contextul stării generale a organismului.

În cazul durerilor de stomac: – dacă există dureri înţepătoare, care iradiază spre stînga, cu aerofagie (proces prin care o dată cu alimentele, pătrunde în stomac şi o cantitate de aer), cauzate sau agravate de consumul de dulciuri, ameliorate în urma eructaţiilor (eliminări de gaze din stomac) sau a vărsăturilor, remediul care va rezolva această problemă va fi Argentum nitricum;

– dacă există arsuri gastrice, însoţite de vărsături acide şi salivare în exces, se indică remediul Iris versicolor;

– dacă durerea gastrică este însoţită de arsuri, vărsături acide, agravare la frig şi în cursul nopţii, remediul va fi Kalium bichromicum;

– dacă durerea de stomac apare cam la o oră după masă sub formă de crampe sau spasme, însoţite de balonâri sau regurgitaţii acide iar pacientul trebuie să-şi facă o scurtă siestă pentru a-şi ameliora digestia, remediul Nux vomica îl va ajuta.

Tratamentul homeopat este adaptat minuţios fiecărui organism în parte, iar orice problemă de sănătate care apare în timpul tratamentului homeopat trebuie să fie semnalată medicului homeopat. Homeopatia nu urmăreşte doar înlăturarea simptomelor supărătoare pentru bolnav, ci urmăreşte vindecarea, adică înlăturarea cauzelor care întreţin boala digestivă.

Tratamentul alopat în exces sau incorect ales poate masca sau deforma simptomatologia pacientului şi poate induce în eroare medicul homeopat, ştiut fiind că homeopatia atribuie o mare importanţă factorilor individuali şi detaliilor.

Farmacia ta,  martie 2006

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here