Trei premii Pulitzer pentru The New York Times în acest an

0
125

718935847_nyt-piano-portadaCotidianul New York Times a câștigat luni trei premii Pulitzer, cele mai prestigioase recompense americane în domeniul presei. Un alt premiu a fost acordat fotoreporterilor de la St Louis Dispatch pentru felul în care au acoperit mișcările legate de tensiunile rasiale din Ferguson, Missouri, relatează AFP.

Publicația new-yorkeză a câștigat la categoria “Internațional”, ziariștii săi fiind distinși în mod colectiv pentru modul în care au relatat despre epidemia de Ebola din Africa occidentală, a precizat luni comitetul Pulitzer la ceremonia organizată la Universitatea Columbia din New York.

Un alt câștigător al premiului de la New York Times a fost fotograful , laureat la categoria “Fotografie”, tot pentru acoperirea epidemiei de Ebola.

EBOLA OUTBREAK IN LIBERIA

Eric Lipton, ziarist la același cotidian, a primit premiul la categoria “Jurnalism de investigație” pentru articolele sale despre rolul lobby-urilor, la aceeași secțiune fiind recompensați și ziariștii de la Wall Street Journal.

Premiul “Breaking news” la fotografie a fost acordat colectivului de fotografi de la St Louis Dispatch pentru felul în care au acoperit evenimentele din Ferguson după moartea lui Michael Brown, tânăr de culoare neînarmat ucis de un polițist în luna august a anului trecut.

La această ediție au primit premii 22 de laureați la 21 de categorii. New York Times a avut cinci finaliști la patru categorii. Comitetul Pulitzer a selecționat 55 de finaliști la cele 21 de categorii care, în afară de jurnalism, cuprind printre altele poezie, ficțiune, muzică, teatru și istorie. Alți laureați au fost Los Angeles Times și Washington Post, relatează Agerpres.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here