Trei volume ştiinţifice cu specific istoric, lansate la Muzeul Naţional de Istorie

0
71

DSC_9694aaTrei volume ştiinţifice cu specific istoric, ai căror autori sunt specialişti care îşi desfăşoară activitatea la Muzeul Naţional de Istorie a României, vor fi lansate marţi în sala Lapidarium a muzeului.

Potrivit unui comunicat de presă, prima lucrare, cel de al XX-lea volum al periodicului “Cercetări Arheologice”, este rezultatul preocupărilor profesionale ale colectivului de arheologi ai instituţiei. Tematica volumului este diversă, acoperind un interval cronologic foarte larg de la preistorie până la evul mediu privind istoria arheologiei din România.

Volumul “Arheozoologia neo-neoliticului de pe Valea Teleormanului”, avându-l ca autor pe dr. Adrian Bălăşescu, reprezintă cea de-a XIV-a apariţie din seria “Cercetări pluridisciplinare” a MNIR. Autorul propune o analiză pentru istoriografia arheozoologică românească, respectiv un studiu de caz al Văii Teleormanului, din perspectiva speciilor animale crescute şi vânate de către comunităţile umane, de-a lungul a aproape 2.500 de ani.

Cartea “Instituţii ecleziastice şi sentiment religios în Ţara Românească şi Moldova (secolul al XVI-lea)”, având-o ca autor pe dr. Irina Ene, conturează portrete de oameni pioşi ai secolului al XVI-lea, laici şi mireni, din cadrul elitelor.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here