Trofeul NexT: “The Island Is Enchanted with You”

0
84

5534c06d682ccf6f9412180bFilmul “The Island Is Enchanted with You / Insula e vrăjită de voi”, regizat de Alexander Carver și Daniel Schmidt, a câștigat Trofeul NexT, acordat duminică seară, în cadrul unei gale, la Cinema Studio.

Regizorul Carlos Conceicao a câștigat Premiul “Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie, cu “Goodnight Cinderella / Noapte bună, Cenușăreasa” iar Pedro Alcalde a câștigat Premiul “Andrei Toncu” pentru cea mai bună coloană sonoră cu “Ancha es Castilla / Totul e posibil”. Favoritul publicului în Competiția internațională a fost filmul “Jung Forever”, de Jean-Sebastien Lopez.

Filmul “În care eroina se ascunde și apoi are parte de o întâlnire neașteptată”, de Tudor Jurgiu, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj românesc iar “In the House”, regizat de Ana-Maria Comănescu, a câștigat mențiunea specială a juriului în Competiția națională. De asemenea, filmul “Golanii”, de Bogdan Drumea, a câștigat Premiul Publicului pentru film românesc.

Echipa-voluntarii-si-castigatorii-NexT-2015

Câștigătorul concursului “The Pitch” și al unui cec de 5.000 de euro din partea ShortsTV a fost “Mom, Dad, I Have to Tell you Something…”, al lui Paul Mureșan.

Același proiect a primit o mențiune specială în cadrul NexT Short Film Market, pentru calitatea prezentării, constând în 1.000 de euro (servicii de postproducție) din partea Abis Studio. O a doua mențiune i-a fost oferită proiectului “When Night Meets Dawn”, al Andreei Borțun, din partea Icon Production, care va acoperi producția filmului. Filmul “Portrait with Cake”, al Ștefaniei Maftei va primi, la rândul său, 500 de euro din partea HiFilm Productions.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here