Trucuri simple pentru a fi binedispus

0
211

Alimentația, exerciții fizice și aport de fier

Dacă ai nevoie să te binedispui, nu este nevoie să aştepţi să mergi într-un loc exotic sau să câştigi la loterie. O revizuire a micilor obiceiuri din timpul zilei îţi poate aduce fericirea, sunt de părere realizatorii unui studiu australian.

Să începem ziua sănătos!

relaxare aport fierÎncepe ziua într-o manieră sănătoasă, este îndemnul experţilor. Persoanele care consumă, în medie, patru ceşti de ceai verde în fiecare zi, sunt mai puţin predispuse la depresie decât acelea care nu au acest obicei. În acest caz, responsabilă cu buna dispoziţie este teanina, un compus al ceaiului verde care are rolul de a grăbi eliberarea serotoninei. Serotonina este un neurotransmiţător prezent în diverse organe, incluzând sistemul nervos central. Are rol important în prevenierea apariţiei depresiei şi a anxietăţii, spune studiul publicat de revista Prevention.

Ziua trebuie să continue cu un prânz de detoxifiere, sunt de părere autorii studiului. Aşa că, de pe masă nu trebuie să lipsească legumele şi fructele proaspete, care să completeze un meniu cu peşte şi cereale integrale. De asemenea, trebuie limitat consumul de alimente procesate, de dulciuri sau prăjeli. Acestea nu trebuie consumate decât foarte rar şi în cantităţi mici, sugerează nutriţioniştii australieni. Persoanele care mănâncă frecvent astfel de alimente manifestă adesea stări depresive, spun ei.

Exerciții fizice și aport de fier

După-amiezile sunt pentru sport, consideră specialiştii. Aceasta pentru că endorfinele, eliberate în urma exerciţiilor fizice, contribuie semnificativ la creşterea stării de bine a unei persoane. În acest sens, o simplă sesiune de sport poate spori starea de bine pentru cel puţin jumătate de zi. Faceți sport aproximativ 20 de minute (cel puțin).

Seara se mănâncă fier. Este recomandat ca, la cină, să fie consumate alimente bogate în fier, spun autorii cercetării. Pentru o mai bună absorbţie, mai ales în cazul femeilor aflate la menopauză – până la 16% dintre ele au deficit de fier – specialiştii în nutriţie recomandă suplimentele cu fier. Acelaşi studiu australian arată că femeile care obişnuiesc să consume suplimente de fier sunt mai binedispuse decât acelea care recurg la medicamentele placebo.

Gânduri frumoase înainte de somn

Păstrează numai ce este bun – este sfatul specialiştilor care recomandă ca, seara, înainte de culcare, să vă amintiţi cel puţin trei lucruri pozitive petrecute în ziua respectivă, indiferent cât de nesemnificative ar putea părea acestea.

 Sursa: Mediafax

Vă invităm să citiți și alte articole de la rubrica Stil de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here