Trupul tău este muritor

0
133
Trupul tău este muritor
Trupul tău este muritor

Trupul tău este muritor

Frate, trupul tău este muritor. Te îndoieşti oare de aceasta? Uită-te în jurul tău şi te vei convinge. Nimic nu este atât de cert ca faptul că vom muri. Nu vezi în fiecare zi cum atâţia oameni pleacă o dată pentru totdeauna din viaţa aceasta trecătoare?

În fiecare minut mor în întreaga lume mii de oameni. Odată va veni şi rândul nostru. Nu ştim când va fi acest ceas al morţii noastre. Trist este însă că noi trăim atât de indiferent din punct de vedere du­hovnicesc, ca şi cum urmează să rămânem aici pentru totdeauna.

Trupul tău este muritor

Ne facem vise, planuri, alcătuim programe. Credem că pământul va fi al nostru pentru totdeauna. Adunăm bunuri pământeşti. Le oferim acestora inima noastră, ca bogatul nebun din pilda Evangheliei.

Şi ne spunem de multe ori nouă înşine, în mod conştient sau inconştient: Suflete, ai adunate multe bunuri, pentru mulţi ani: odihneşte-te, mănâncă, bea, veseleşte-te!

Însă cât de mult ne înşelăm!

Vine pe neaşteptate cli­pa în care firul vieţii noastre se rupe. Nu vedem că se întâmplă acest lucru în jurul nostru tot timpul? Câţi oa­meni nu mor oare pe neaşteptate zilnic?

Unul s-a pus seara la culcare, şi dimineaţa a fost găsit mort. Altul, în timp ce mergea pe drum, a căzut la pământ fără suflare în urma unui atac de cord. Al treilea a căzut victimă unui accident de circulaţie.

Moartea este certă, iar ceasul morţii ne este necunoscut.

Trupul tău este muritor. Pământul este un loc unde trăim vremelnic, călă­torim. El este locuinţa noastră trecătoare. Călători suntem într-un pământ străin, spune cuvântul lui Dumnezeu.

Citește și:

De la Dumnezeu vine vindecarea prin medici

Vindecă-ţi mai întâi sufletul

Durerea ne deschide ochii sufle­tului

Adevăruri mari, în cuvinte simple. Ghid de viată duhovnicească, Kallinikos Karousos, fostul mitropolit al Pireului. Traducere: preot dr. Staicu Ciprian-Ioan