Turcia: Arheologii au descoperit o basilică scufundată

0
89

Arheologii turci au descoperit o basilică scufundată sub lacul Iznik. Descoperirea a fost făcută după ce s-au făcut fotografii ale lacului şi s-a observat o structură la 20 de metri de marginea lacului.

basilicaEste vorba despre o basilică bizantină, cu trăsături ale arhitecturii creştine timpurii, scrie Hurriyet.

O echipă de scufundători profesionişti a sosit în provincia de nord-vest Bursa, unde se află districtul Iznik, pentru a examina basilica şi a face măsurători subacvatice.

Echipa însoţită de arheologi a stat sub apă mai multe ore şi a fotografiat şi înregistrat toate cele trei părţi componente ale bisericii, cu ziduri de un metru grosime.

Se crede că Ministerul Culturii şi Turismului va decide să se folosească de basilică pentru a promova turismul în regiune şi pentru a asigura conservarea sitului arheologic.

Se crede că edificiul are o istorie de 1.600 de ani, fiind construită în secolul IV sau V, şi s-a prăbuşit în timpul unui cutremur ce a avut loc în regiune în anul 740. Biserica a fost construită în onoarea sfântului Neofitos, ucis la 16 ani de soldaţii romani, în anul 303.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here