Uite cum poți stimula secreția endorfinei pentru a fi mai fericit

0
377

Știm bine că endorfinele sunt o categorie de substanțe produse de creier, alături de dopamină și serotonină. Numită, de mulți cercetători drept ”molecula fericirii”, endorfina poate fi stimulată artificial și ori de câte ori ai nevoie. Ce poți face, pentru a te simți bine ori de câte ori nimerești în stări depresive, află în continuare.

Miroase flori, în special levănțică sau vanilie. Experimentele au dovedit că anxietatea dispare automat la persoanele care inspiră aceste miresme naturale. Lavanda mai este recunoscută și pentru forța sa de învingere a stresului și a insomniei.

levanticaSavurează ciocolata neagră! Antioxidanții pe care îi conține ciocolata cu densitate mare de cacao naturală, fac minuni. Aceștia de ajută instantaneu să uiți se starea depresivă sau de durerile fizice pe care le resimte organismul. Cumpără o ciocolată neagră și savureaz-o sau dăruiește-o unei persoane care nu se simte bine. Te vei molipsi de zâmbetul pe care îl vei primi în schimb.

ciocolata-neagraAtinge pe cineva și lasă-te atinsă de ceilalți. Îmbrățișarea, strângerea mâinii și chiar masajul colegial reprezintă gesturi de atingere, care sporesc automat producția de endorfine. Oferă îmbrățișări gratuite!

imbratisariConsumă suplimente cu ginsegn. Această rădăcină originară din China elimină stresul din organism și activizează organele interne. Pe lângă acestea, ginsegnul te scapă de oboseala cronică, te energizează și te fac să te simți bine.

ginsengAscultă muzică și cântă piesele tale preferate. Se pare că ascultatul și interpretarea muzicii este una dintre cele mai simple și plăcute moduri de a-ți normaliza biochimia cerebrală și a spori producerea de substanțe biochimice care te fac să te simți excelent.

Listening-musicCaută cât mai mult motive ca să râzi. Râsul e un adevărat medicament. În timpul râsului, presiunea sanguină se micșorează, hormonii stresului se neutralizează, iar endorfinele acționează ca niște analgezice, care te fac să uiți de durerea fizică și de stres. Oamenii care râd mai mult, sunt mai echilibrați emoțional și se pot controla mai bine în situații de stres. Privește comedii, citește cărți cu mesaj pozitiv, alege posturi TV și radio care te fac să zâmbești fără motiv!

raziOptează pentru mâncarea condimentată. Alimentele picante și aromate conțin capsaicină –  un compus care se leagă de receptorii din celulele nervoase aflata în nas și gură, trimițând semnale nervoase speciale creierului și care stimulează producerea de endorfine. Anume din acest motiv oamenii care savurează mâncăruri picante și aromate se simt atât de bine!

condimenteFă sport de grup. Exercițiile fizice de grup lansează o adevărată explozie de endorfine, în organismul nostru. Energiile sunt molipsitoare, râsul în grup este molipsitor, de aceea, merită să te apuci de sport împreună cu alte persoane pe care le cunoști!

sportSursa: pentruea.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here