Uleiuri naturale pentru diverse afecțiuni

0
194

ulei natural

Cum avem grijă de sănătate prin folosirea unui ulei natural

Ulei de grâu încolțit

– previne ateroscleroza, afecțiunile cardiovasculare, normalizează colesterolul
Grâul reprezintă un potențial unic de sănătate, este o bază alimentară importantă a omenirii. Uleiul extras din bobul încolțit (partea „vie” a plantei) contribuie la sinteza prostaglandinelor, substanțe derivate din acizii grași, care au acțiune benefică în ateroscleroză prin evitarea depozitării de colesterol și de grăsimi pe pereții arterelor. Vitamina E, prezentă în uleiul de grâu încolțit, este un antioxidant, care protejează acizii grași, previne formarea toxinelor în corpul nostru, are acțiune protectoare asupra pereților arterelor și reglează colesterolul din sânge.

Ulei natural din semințe de dovleac

– adenom de prostată, tratamentul hipertrofierii benigne a prostatei (creșterea țesutului prostatic), infecție urinară, vermifug
Uleiul conține acid linoleic, o grăsime bună. Pe lângă această substanță, în uleiul de semințe de dovleac sunt prezente: curcubitină, fitosteroli, vitaminele B, C, E, oligoelemente. Fitosterolii inhibă inflamarea sau creșterea țesutului prostatic ce cauzează tulburări de micțiune. Rezultate bune se obțin și în infecțiile urinare.

Ulei natural de luminiță
(Oenothera biennis)

– manifestări ale sindromului premenstrual (iritabilitate, retenție de apă etc.)
Uleiul obținut după prima presare la rece conține acizi grași esențiali, în special acid gamma-linolenic. Acest acid acționează contra efectelor prolactinei, o proteină al cărei procent ridicat cauzează tulburările asociate sindromului premenstrual – balonare abdominală, tensiune mamară, migrenă, tulburări nervoase (insomnie, depresie, iritabilitate, anxietate, nervozitate).

Ulei natural de limba mielului
(Borago officinalis)

– riduri, vergeturi, ten uscat, îmbătrânire cutanată
Uleiul obținut prin prima presare la rece este bogat în acizi grași esențiali, cum sunt acidul gamma-linolenic și acidul linoleic, compuși precursori ai fosfolipidelor care formează membranele celulare. Pielea devine mai suplă, mai hrănită, mai hidratată, iar procesul de îmbătrânire prematură a pielii este vizibil îmbunătățit dacă luăm acest ulei natural pe cale orală. Uleiul de limba mielului conferă pielii un aspect mai plăcut, folosirea lui fiind o soluție optimă pentru prevenirea formării ridurilor. El permite totodată pielii cu vergeturi să-și redobândească tonusul. Este utilizat, de asemenea pentru întărirea și hrănirea unghiilor fragile.

Te invit să citești și Care sunt plantele menționate în Biblie (2).

Mihaela Mușetescu