Reţetă: Unguent din ulei de cânepă

0
264

Uleiul de seminţe de cânepăAcest unguent minune îl putem prepara acasă pentru o mulţime de afecţiuni ale pielii dar şi pentru durerile reumatice artritice şi musculare. Pe de altă parte, uleiul de seminţe de cânepă conţine Vitamina E şi Vitamina D. Mult mai mult decât atât, are proprietăţi antiinflamatoare, analgezice, relaxante şi antiseptice.

Ingrediente

1 cană de uleiul de seminţe de cânepă

1 cană de ulei de cocos

10 picături de ulei esenţial de lavandă

8 picături de ulei esenţial de lămâie sau rozmarin

6 picături de ulei esenţial de arbore de ceai

4 linguri de ceară de albine

Preparare

Puneţi uleiul de cocos la topit împreună cu ceara de albine şi uleiul de seminţe de cânepă pe bain marie, la foc mic. Apoi, amestecaţi uşor, până când ingredientele s-au topit şi omogenizat. Procesul de topire durează în jur de 15-20 de minute.

După care, pregătiţi borcanele de sticlă, în care se pun uleiurile menţionate mai sus. Turnaţi peste ele preparatul topit. Acoperiţi borcanul cu un prosop de hârtie până când preparatul se răceşte şi se întăreşte, puneţi capacul şi închideţi bine. Mai exact, unguentul obţinut se poate păstra şi folosi 6 luni.

Aplicaţi unguentul pe zona afectată şi împrejurul ei, şi masaţi uşor. În cazul rănilor deschise, înainte de aplicarea unguentului, spălaţi rana şi dezinfectaţi.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here