Un alt mod de a organiza timpul

0
271

timp organizareDe-a lungul timpului cercetători din diferite domenii s-au străduit să găsească metode și practici  pentru a gestiona timpul mai eficient. Managementul timpului este abilitatea de a planifica și concentra timpul și energia asupra lucrurilor care contează pentru a realiza în mod eficient obiectivele. Așadar, este importantă dezvoltarea unui stil propriu sub patru aspecte esențiale pentru sănătatea, vitalitatea și longevitatea dumneavoastă, informează site-ul http://www.beliefnet.com/.

Timpul de lucru

Timpul de lucru este timpul productiv. Este momentul pentru a fi activ,  pentru a a construi, pentru utilizarea resurselor în  îndeplinirea sarcini în vederea obținerii unor rezultate și îndeplinirii unor obiective. Mulți dintre noi corelează acestea cu cariera și locul de muncă. Dar în această categorie intră și activitățile casnice și cele prin care suntem dispuși să utilizăm o parte din timpul nostru în folosul celor din jur. Responsabilitățile și angajamentele profesionale și familiale pe care ni le asumăm trebuie să coexiste în armonie.

Timpul relaxării

Când stress-ul și epuizarea își fac simțită prezența intervine timpul relaxării. Acesta este  momentul  pentru fi creativi, senzuali, jucăuși, când putem să explorăm și să ne bucurăm.  Scopul jocului este să experimentăm veselia și destinderea mentală. Nu este vorba, așadar, despre îndeplinirea unui obiectiv sau atingerea unui țel, ci despre recreere și odihnă.  Nu există competiție, câștigători sau învinși. Un mod ideal de a ne bucura de libertatea de acțiune este să uităm de televizor, calculatoare și alte dispozitive moderne. Putem alege să practicăm un sport, să mergem al cursuri de pictură sau gastronomie, să citim o carte sau să ne întâlnim cu prietenii. Fiecare poate să găsească o multitudine de alternative pentru relaxare, important este să le practicați pe cele care vă fac plăcere.

Timp pentru natură

Ne trezim împotmoliți în muncă cu o multitudine de sarcini de rezolvat și omitem să alocăm o parte din timp contactului cu natura. O plimbare prin parc sau o drumeție prin pădure  este remediul perfect împotriva stress-ului și permite organismului să se revigoreze. De asemenea s-a demonstrat că petrecerea timpului în natură stimulează fericirea și inspiră creativitatea. Pentru multe persoane contactul direct cu natura aduce un sentiment de liniște, calm, îmbunătățind starea de spirit.

Timp spiritual

De cele mai multe ori, distrași de acțiunile vieții, ignorăm că totul este spiritual. Există mai multe moduri de a defini timpul spiritual. Fie că ne referim la timpul petrecut în biserică, la timpul dedicat rugăciunii individuale, la timpul petrecut în tăcere cu noi înșine, acesta este esențial în viața fiecăruia dintre noi. Este timpul dedicat sufletului, în care ne conectăm la iubirea lui Dumnezeu.

Managementul timpului este întotdeauna un exercițiu de discernământ și un mod de a crea o viață  echilibrată și sănătoasă.

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here