Un copil de 13 ani, cel mai tânăr om care a creat un reactor nuclear

0
94

Jamie Edwards, un elev în vârstă de 13 ani, din Marea Britanie, a stabilit un record mondial, după ce a devenit cel mai tânăr om care a creat un reactor nuclear.

un-copil-de-13-ani-cel-mai-tanar-om-care-a-creat-un-reactor-nuclear-size1_70519700Fuziunea nucleară a avut loc într-un mediu controlat, în laboratorul unei şcoli din Lancashire, potrivit BBC, citat de yoda.ro. Jamie a reuşit să creeze heliu, după coliziunea dintre doi atomi de hidrogen.

“Este o realizare enormă. Nu-mi vine să cred, chiar dacă toţi prietenii mei mă cred nebun”, a spus elevul. Propunerea a fost primită cu entuziasm de directorul şcolii, care a reuşit să facă rost şi de finanţarea necesară, de 3.000 de lire sterline.

“Am fost şocat când mi-a propus asta, dar m-a asigurat că nu distruge şcoala”, a povestit directorul şcolii.

Fuziunea nucleară nu este acelaşi lucru că fisiunea nucleară. Dacă prima este reacţia care are loc în mod normal în Soare, a doua reprezintă procesul din centralele nucleare şi din bombele atomice.

Sursa: obiectiv-info.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here