Un copil de doi ani din Anglia este cel mai tânăr membru al clubului Mensa

0
107

Un băieţel de doi ani din Anglia a devenit cel mai tânăr membru al clubului britanic Mensa, după ce a obţinut 141 de puncte la testul de inteligenţă Stanford-Binet, cu zece puncte peste cei mai importanţi lideri ai lumii, Barack Obama şi David Cameron.

copil desteptDeşi nu poate rosti încă fraze întregi, Adam Kirby, un băieţel de doi ani din sudul Londrei, are un intelect mai dezvoltat decât majoritatea adulţilor. În timp ce alţi bebeluşi de abia gânguresc şi murdăresc pereţii casei, Adam preferă să citească Shakespeare şi să înveţe limbi străine.

Băiatul nu le dă bătăi de cap părinţilor de când a învăţat să facă singur la oliţă. Asta, la vârsta de un an. Acest lucru i-a făcut pe Dean şi pe Kerry-Ann Kirby să-şi dea seama că fiul lor este diferit, scrie „The Daily Mail” în ediţia electronică.

Părinţii micului geniu susţin că băiatul a început să facă singur la oliţă după ce a citit despre acest lucru într-o carte. La nici doi ani şi jumătate, Adam poate să scrie corect o sută de cuvinte, a învăţat deja elementele tabelului periodic şi chiar a făcut un puzzle pentru adulţi. După ce a obţinut 141 de puncte la testul de inteligenţă, micuţul a fost invitat să se alăture clubului britanic Mensa, care reuneşte oamenii cu cele mai mari IQ-uri.

„Nici eu, nici soţia mea nu suntem membri Mensa. Suntem amândoi inteligenţi, dar Adam este mult mai dezvoltat la vârsta lui decât am fost noi (…) Cred că principalul motiv pentru care s-a dezvoltat atât de repede este faptul că am găsit metode eficiente de a face din învăţat o activitate plăcută”, spune Dean Kirby, tatăl băiatului. Intelectul său dezvoltat îl plasează pe Adam în primii 1,3% procente din populaţie, mai scrie cotidianul britanic.

Sursa: adevarul.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here