Un crater gigantic misterios în Siberia

Satul Siberian și puterea unui crater

0
119

crater

Satul siberian și puterea unui crater

Satul siberian -Liniștea locuitorilor dintr-un sat siberian a fost tulburată de apariția unui crater gigantic misterios.

Potrivit http://www.rt.com, un nou crater uriaș, cu un diametru de 20 de metri și o adâncime de până la 30 de metri, a apărut în Siberia, în regiunea Novokuznețk, provocând tulburare în rândul populației locale care se teme că un posibil nou crater le-ar putea înghiți casele.

Rinat Sharifullina, localnic a cărui casă se află situată la numai 100 de metri de locul în care a apărut craterul, a fost cel care a descoperit misterioasa dolină.

Forma acesteia este cea de depresiune cu aspect de pâlnie

Satul siberian -Formată prin dizolvarea unor roci solubile. Această nouă așezare a apărut în urma cedării solului din tunelurile miniere abandonate. Care șerpuiesc în adâncurile pământului din această zonă.

“Trebuie să plecăm de aici. Există sub grădina noastră mine închise în anii 1990”, a declarat pentru presa locală Natalia, soția lui Rinat.

În zonă s-au deplasat imediat câțiva reprezentanți ai Ministerului pentru situații de urgență

dispunând îngrădirea craterului și umplerea lui cu pământ.

Satul siberian -Experții fac investigații pentru a descoperi dacă acest crater a fost cauzat într-adevăr de un colaps al unei galerii vechi de mină. Și dacă s-ar putea produce în viitor mai multe cratere, se mai arată pe rt.com.

În urmă cu câteva săptămâni, un alt grup de cratere misterioase a marcat teritoriul siberian. Aproximativ 20 de mici doline au apărut în luna februarie în jurul uneia gigantice umplute cu apă. Nu departe de câmpul de exploatare al gazelor Bovanenkovo al Gazprom.

Cauza apariției acestor cratere este incertă!

Satul siberian -Geologii sunt de părere că cea mai plauzibil motiv este emisia de metan produsă din topirea permafrostului. (Soluri înghețate tot timpul anului la o adâncime între 20 și 1.500 de metri) cauzată de încălzirea globală.

Fiind un gaz foarte inflamabil, localnicii au fost sfătuiți să evite utilizarea focului în apropierea craterelor.

Acest fenomen face ca un astfel de loc să fie periculos pentru echipele de oameni de știință care studiază craterele formate. Ne informează cei de la rt.com.

Oricare ar fi cauza, astfel de cratere apar întotdeauna în grupuri

Satul Siberian  -Menționează profesorul Vasili Bogoiavlenski de la Universitatea de Stat de Petrol și Gaze din Moscova.

“Le-aș compara cu ciupercile. Dacă găsiți una, veți descoperi, cel mai probabil, o duzină în apropiere”, a relatat Bogoiavlenski.

Geologii afirmă că unele cratere similare din trecut ar fi putut constitui cauza formării unor lacuri din Peninsula Iamal din Siberia, mai notează rt.com.

Încă de la începutul acestui an în presă a fost semnalată apariția unor cratere în Siberia, mai exact în regiunile Bovanenkovo și Iamal.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here