Un fotograf român a ajuns celebru datorită “Bulbucaţilor”

0
220
Un fotograf român a ajuns celebru datorită Bulbucaţilor
Un fotograf român a ajuns celebru datorită Bulbucaţilor

Un fotograf român a ajuns celebru datorită Bulbucaţilor

Fotografiile lui Remus Ţiplea cu insecte sunt deja cunoscute în străinătate. “The Guardian” i-a dedicat românului un amplu articolul în ediţia tipărită care este ilustrat cu patru fotografii cu Bulbucaţii, care l-au făcut celebru pe artistul din Negreşti.

Pe site-ul ziarului au fost publicate zece fotografii cu insectele devenite faimoase, în seria numită ”Martor ocular”. Cu numai o zi înainte, o imagine cu un bondar cu ochii verzi a fost declarată fotografia zilei în “The Telegraph”.

Un fotograf român a ajuns celebru datorită Bulbucaţilor

Vizibilitatea sa internaţională a fost posibilă prin semnarea unui contract de colaborare cu o mare agenţie foto, Barcroft Media.

Încă de anul trecut, pozele din seria „Bulbucaţii” au fost preluate de publicaţia „Huffington Post” din SUA, dar şi de „La Repubblica”, din Italia.

Remus Ţiplea a început să facă fotografii în urmă cu cinci ani şi, deşi pozele sale au avut un succes fulminant, artistul spune că tot ce îşi doreşte este să promoveze un colţ din România, Ţara Oaşului natală.

“Fotografia macro este un refugiu pentru mine. Când nu se întâmplă nimic important, când nu am nimic de realizat în celelalte proiecte la care lucrez, mă întorc la gâzele mele din curte şi le imortalizez. E simplu, le găsesc peste tot. Bulbucaţii i-am fotografiat atât de mult pentru că îi găsesc mereu acasă, ştiu pe unde să-i caut, ştiu când să-i caut şi cum să-i caut, pe lângă faptul că sunt foarte simpatici”, a declarat Remus Ţiplea, citat de voceatransilvaniei.ro.

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here