Caracteristicile unui leader adevărat

0
168
un leader

Leadership-ul nu este o poziție sau un titlu, este o acțiune ce constituie un exemplu.

Cu toții am avut la un moment dat un șef care ne-a dat peste cap. Dar câți dintre noi am avut parte de un superior minunat? Chiar dacă s-a am avut norocul să lucrăm cu unul, aceștia sunt rari. Există niște caracteristici comune pe care leaderii adevărați par să le aiba in comun. Fie că încercam să ajungem într-o poziție de conducere, fie că suntem în căutarea unui leader bun, acestea sunt trăsăturile pe care trebuie să le avem în minte: 

Care sunt atributele care fac un șef să fie bun?

  • Inspirație

Un bun leader îi inspiră pe alții. Ei scot ce e mai bun din subalternii lor. Ei creează un ambient pozitiv la locul de muncă, ceea ce îi determină pe oameni să se dezvolte armonios pentru a putea evolua.

  • Integritate

Una e să ții un discurs motivațional, alta e să-i faci pe angați să aibă încredere în ei înșiși. Șefii cei mai buni sunt de încredere; ei sunt responsabili și se așteaptă ca fiecare să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile întreprinse.

  • Modestie

Leaderii adevărați nu se înconjoară de persoane lingușitoare; ego-ul lor nu are nevoie să fie constant măgulit. În schimb, ei caută oportunități pentru a-i ajuta pe alții și îi canalizează spre direcția bună.

  • Empatie

Leaderii care au această calitate se interesează de persoanele de la “baza” activității și sunt și responsabili pentru aceștia. Ei înțeleg nevoile celor care îi urmează.

  • Luarea deciziilor
Ei sunt factori de decizie.

Sunt interesați de feedback-ul sincer și nu sunt iritați de opiniile diferite de ale lor, deoarece vor să realizeze ce e mai bine pentru toți.

  • Suport

Leaderii investesc în oameni. Astfel de manageri îi determină pe angajați să facă progrese și să se dezvolte, creând oportunități pentru ca staff-ul lor să-și atingă adevăratul potențial.

  • Umor

Să conduci o afacere nu e o nimica-toată! Cu toate acestea, leaderii reușesc să investească umor în diferite situații. Ei nu se iau în serios prea mult și reușesc să intervină atunci când relațiile devin tensionate.

  • Apreciere

Un leader își apreciază subalternii. Pasiunea lui e persoana, și astfel el reușește să-l facă pe angajat să se simtă apreciat la adevărata lui valoare.

Un șef grozav e de preferat unei bune companii; el te va disciplina, te va educa și va crea climatul pentru ca tu să te poți dezvolta.

Un șef rău te face să te simți rău – fizic, te poate îmbolnăvi.

Studiile au arătat că un șef rău la locul de muncă crește cu 60% probabilitatea de a suferi un atac de cord. Nivelul ridicat de stres este pus în directă legătură cu arteroscleroză. Ce anume creează stresul? Un target nefezabil, lipsa suportului fizic și moral, amenințările și pedeapsa.

În câmpul muncii există multi șefi care poartă titulatura în mod nedrept, sunt de slabă calitate și servesc propriului lor interes. În afara faptului că sunt ineficienți, ei sunt nocivi și chiar distrugători. Deși majoritatea oamenilor caută job-uri bine plătite, multe firme nu își permit să plătească salarii foarte mari. Un leader bun, însă, poate înclina balanța, determinându-l pe angajat să prefere un loc de muncă mai prost plătit, dar unde se simtă apreciat. Cu siguranță, un bun angajat ar prefera un climat favorabil dezvoltării personale în detrimentul unui salariu mai bun.

Toți banii din lume nu vor reuși să compenseze faptul de a te simți “nelalocul tău” la locul de muncă.

Brigette Hyacinth

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here